Eredoctoraat voor Rowan Williams

03 apr 2014

Rowan Williams, de man die prins William en Kate trouwde, krijgt in mei een eredoctoraat van de Radboud Universiteit ter ere van de 91ste dies natalis.

Foto: ACNS/Scott Gunn (Creative Commons, Flickr)
Foto: ACNS/Scott Gunn (Creative Commons, Flickr)

Rowan Williams is onder meer lid van het Britse Hogerhuis, theoloog en voormalig aartsbisschop van Canterbury. Maar de meeste mensen kennen hem waarschijnlijk omdat hij een van de twee bisschoppen was die de trouwceremonie leidde van de Britse kroonprins William en zijn vrouw Kate. Vandaag maakt de Radboud Universiteit bekend dat Williams een eredoctoraat krijgt ter ere van de 91ste verjaardag van de universiteit. Onder anderen bondskanselier Angela Merkel en filosoof Peter Sloterdijk gingen hem voor.

Als theoloog verdiepte Williams zich in de oosters-orthodoxe filosofie, de Russische literatuur en de geschiedenis van de christelijke spiritualiteit. Als aartsbisschop bevorderde hij de dialoog tussen verschillende religies. Reden genoeg volgens de universiteit om hem het eredoctoraat te verlenen.

De academische zitting ter ere van de dies is op donderdag 15 mei. Hoogleraar Sterrenkunde Heino Falcke spreekt de diesrede uit. De academische zitting is voor iedereen vrij toegankelijk, maar aanmelden is noodzakelijk. Medewerkers en studenten worden binnenkort per mail uitgenodigd.  / Jolene Meijerink 

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!