Evelyn Kroesbergen nieuwe decaan Sociale Wetenschappen

02 jun 2022

Een wisseling van de wacht bij de Faculteit der Sociale Wetenschappen: Evelyn Kroesbergen volgt per 1 oktober Michiel Kompier op als decaan. Dat maakte de universiteit vandaag bekend.

Kroesbergen werkt sinds 2018 aan de Radboud Universiteit. Ze is hoogleraar Orthopedagogiek en doet onderzoek naar het leerproces van kinderen op de basisschool. Ze heeft speciale aandacht voor de onderwijsbehoeften van kinderen met leerproblemen, en hoogbegaafde kinderen.

Sinds twee jaar is Kroesbergen vicedecaan onderwijs. In die rol heeft ze zich beziggehouden met de facultaire strategie en samenwerkingen binnen de faculteit. Ze maakt zich sterk voor thema’s als diversiteit en inclusie en ‘erkennen en waarderen’.

In een persbericht zegt rector Han van Krieken dat Kroesbergen brede steun geniet in de faculteit vanwege haar ‘verbindende opstelling’. Ze is een ‘energieke en positieve persoon met een frisse blik en bestuurlijke kwaliteiten’.

Met de aanstelling van Kroesbergen als decaan is de man-vrouwverhouding binnen het decanengezelschap op de Radboud Universiteit weer verder rechtgetrokken. Na 1 oktober zijn drie van de zeven decanen vrouw.

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!