Extra dikke zomer-Vox met interviews

25 jun 2015

De nieuwe Vox is uit! Vanaf vanmiddag ligt het zomernummer in de bakken. Een extra dikke editie met interviews. Vox-redacteuren trokken van de Achterhoek naar Amsterdam en van Nijmegen naar Vlieland om bijzondere (ex)-Radboudianen te spreken.

Gijs Jolink, muziekan en organisator van de Zwarte Cross.
Gijs Jolink, muzikant en organisator van de Zwarte Cross. Foto: Duncan de Fey

Thecla Schaeffer (39) bedacht niet dat ze later als hoogste marketingbaas van G-Star met Pharrell Williams in Manhattan zou staan toen ze begon aan een studie psychologie in Nijmegen. Ton Derksen (72) had nooit kunnen vermoeden dat hij als emeritus hoogleraar Wetenschapsfilosofie ‘de Lucia de B’s van Nederland’ zou bijstaan in hun strijd tegen een onterechte veroordeling. En wist Gijs Jolink (44) veel dat hij het grootste muziekfestival van de Achterhoek zou organiseren toen hij als student managementwetenschappen een bordje in een weiland plaatste met ‘He psst, Zwarte Cross.’

Hun verhalen zijn verzameld in de extra dikke zomer-Vox die vanmiddag op de campus wordt verspreid. Stuk voor stuk interviews waarbij je denkt ‘zo kan het dus gaan’. Wat ze wel deden: bevlogen zijn en hard werken.

Cannes
Sterrenkundige Paul Groot (44) was de eerste in zijn familie die de academische wereld binnentrad. Communicatiewetenschapper Lotje Kerckhaert (37) volgde een opleiding documentairemaker naast haar werk. Het resultaat bracht haar in Cannes. Rechtenstudent Pepijn Eymaal sloot zich aan bij de rechtswinkel van studentenvakbond AKKU. Hij procedeerde niet alleen tegen huisjesmelkers, maar ook tegen de Radboud Universiteit – met succes.

Het verhaal van vluchteling Maggis is van een andere orde. Niet zijn talent of harde werken brachten hem van Congo naar een ander werelddeel, maar het lot. Met een bootje bereikte hij Griekenland. Sociaal geograaf Joris Schapendonk raakte met hem bevriend. Samen doen ze hun verhaal in de interviewspecial. Zo kan het dus óók gaan. / Annemarie Haverkamp

Lees de nieuwe Vox hier digitaal.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!