Fietspaden St. Annastraat op de schop, campusforenzen moeten omfietsen

20 apr 2023

De fietspaden langs de St. Annastraat gaan op de schop. Fietsers van en naar de campus zullen rekening moeten houden met omleidingen. De werkzaamheden beginnen zondag en duren ruim twee maanden.

Het fietspad langs de St. Annastraat tussen de Campusbaan en de Groenestraat is met ingang van zondag een aantal weken dicht. De werkzaamheden zijn onderdeel van een groter project om de St. Annastraat veiliger te maken. Tot en met 7 juli zullen delen van het fietspad afgesloten zijn en geldt er een omleiding voor fietsers.

Bij de werkzaamheden wordt het fietspad verbreed, zo staat te lezen in de aankondiging van de aannemer en de gemeente. Ook komt er een betere aansluiting van de St. Annastraat op de Thijmstraat en vindt er onderhoud plaats aan het wegdek en het spoorviaduct. De werkzaamheden zijn naar verwachting eind augustus 2023 helemaal klaar.

Omleidingen

De herinrichting gaat in vier fases. In de eerste twee fases  wordt gewerkt aan het fietspad tussen de Groenewoudseweg en het Pagodepad. Dat karwei loopt tot 26 mei. Het fietspad richting het centrum is tot die tijd afgesloten. Na 26 mei wordt aan de andere kant van de weg gewerkt, waardoor het fietspad in de richting van de campus dicht is.

De vele duizenden fietsers die dagelijks via die route van en naar de campus forenzen, moeten een omweg nemen. Die loopt via de Laan van Scheut en het Pagodepad langs het gebouw van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Voetgangers kunnen wel gebruik blijven maken van de weg. Bussen zullen tijdens de werkzaamheden een andere route rijden.

Een week voor de Vierdaagse worden de aanpassingen aan het fietspad afgerond. Later in de zomer gaat de laatste fase van start en zal de St. Annastraat afgesloten worden voor zowel fiets- als autoverkeer om het asfalt tussen de Groenestraat en de Campusbaan te verbeteren.

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!