Filosofen meest te spreken over hun opleiding

28 jun 2018 ,

Hoog in het Erasmusgebouw, bij de faculteit Filosofie, theologie en religiewetenschappen, lopen de meest tevreden studenten rond van de Radboud Universiteit. Dat blijkt uit de Nationale Studenten Enquête, waarvan vandaag de resultaten bekend zijn gemaakt.

De bacheloropleidingen bij de FTR-faculteit worden dit jaar opmerkelijk beter beoordeeld door studenten dan vorig jaar. De gemiddelde waardering ging op een schaal van 1-5 omhoog van 4,16 naar 4,39 (niet gewogen naar grootte van de studie). De waardering van de masteropleidingen steeg iets minder hard: van 4,20 in 2017 naar 4,31 dit jaar.

Overigens zijn de masterstudenten van de rechtenfaculteit nog net iets tevredener dan hun evenknieën bij FTR: 4,33. Maar de bachelorstudenten in het Grotiusgebouw zijn weer wat minder tevreden dan die van de FTR-faculteit.

De minst tevreden studenten doen een master bij de faculteit letteren. Daar komt de waardering niet boven de 3,8 uit.

Tevreden

Studenten worden een keer per jaar uitgenodigd om de Nationale Studenten Enquête in te vullen. Daarin beoordelen zij hun opleiding op verschillende onderdelen. Dit jaar gaf 36,2% van de aangeschreven studenten gehoor aan deze oproep. Toekomstige studenten kunnen, voordat zij een studie uitkiezen, bekijken hoe die scoort. Voor bovenstaande cijfers is gebruik gemaakt van de antwoorden op de vraag: ‘Hoe tevreden ben jij over je studie in het algemeen?’.

De meeste opleidingen van de Radboud Universiteit scoren, landelijk gezien, gemiddeld. Op de verschillende themagebieden voor de universiteit als geheel is de meeste waardering voor de sfeer op de campus (4,2). Het minst goed is de score voor de beschikbaarheid van werkplekken (3,5).

1 reactie

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!