Filosofiestudent Kelvin Klaassen brengt album uit

17 jun 2015

Filosofiestudent Kelvin Klaassen brengt zijn eigen album uit. ‘Met minder dan goed neem ik geen genoegen.’

Kelvin in actie. Foto: Ted van Aanholt
Kelvin in actie. Foto: Ted van Aanholt

Kelvin Klaassen, onthoud die naam. De 22-jarige filosofiestudent won vorig jaar de singersongwriterwedstrijd De Nootuitgang. Sindsdien treedt hij regelmatig op. Afgelopen week kwam zijn eerste album ‘Moon and Chain’ uit.

Hulp van vrienden
Op het album staan vijf nummers, waaronder Free from me en My ocean. Voor het maken van de plaat kreeg hij veel hulp van zijn vrienden. Zo verzorgt studiegenoot Daan Mulder de vormgeving van het album en hielpen een paar andere vrienden hem met het opnemen en produceren van de muziek. ‘Het was een behoorlijke klus, maar ik ben trots op het resultaat. Dat kan ook niet anders, want ik neem geen genoegen met “wel oke”. Het moet helemaal kloppen, met minder neem ik geen genoegen.’

Warm, weemoedig en meeslepend, zo omschreef 3voor12 de muziek van Klaassen. Hij omschrijft zijn muziek zelf als ‘herfstig’. Geen vrolijke zomernummers dus? ‘Het klinkt misschien gek, maar ik vind het makkelijker om te schrijven over moeilijke dingen. Onderwerpen als liefdesverdriet bijvoorbeeld.

Wat verwacht Klaassen van het album? ‘Mijn plan is om zoveel mogelijk op te treden en mijn muziek aan zoveel mogelijk mensen laten horen. Het mooiste zou natuurlijk zijn als een platenlabel interesse heeft om mij te tekenen.’ En de studie? Klaassen lacht. ‘De toekomst in muziek is net zo onzeker als een toekomst als filosoof. Het liefst blijf ik die twee combineren, ze hebben voor mij nu in ieder geval dezelfde prioriteit.’ / Jolene Meijerink 

Alle nummers van de ep ‘Moon and chain’ zijn hier te beluisteren. De ep is ook te koop voor 5 euro per stuk. Meer informatie over Kelvin vind je hier.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!