Foutje rechtgezet: universiteit en umc keren alsnog miljoenen uit

31 mei 2018

Zeshonderd buitenlandse medewerkers van de Radboud Universiteit en 270 van het Radboudumc krijgen extra geld op hun bankrekening gestort. Het gaat om salaris dat ze eerder misliepen en kan oplopen tot duizenden euro's. Foutje van de administratie.

De universiteit heeft in haar begroting 3,1 miljoen euro gereserveerd voor de alsnog-uitbetaling en het ziekenhuis 1,5 miljoen. In totaal liepen 870 buitenlandse werknemers geld mis. Gisteren kregen zij – het gaat om medewerkers die onder de zogenaamde 30-procentregeling vallen – bericht over de compensatie.

De salarisadministratie gaat vijf jaar terug in de boeken om te kijken wie voor welk bedrag gecompenseerd moet worden. Werknemers die nog in dienst van de universiteit zijn krijgen het geld, inclusief rente, bij hun salaris van juni gestort. De mensen die al vertrokken zijn, 330 personen, wordt verzocht hun bankgegevens te verstrekken.

Melding

Begin dit jaar stuurde de universiteit een bericht rond waarin melding gemaakt werd van de fout en het feit dat die gecorrigeerd was per 1 januari 2018. Per ongeluk was de eindejaarsuitkering en het vakantiegeld berekend over 70 procent van het loon, in plaats van over 100 procent. Per 2018 zouden de medewerkers wél het juiste bedrag uitgekeerd krijgen in mei en december.

Daar nam een groep buitenlandse medewerkers geen genoegen mee. Op aandringen van onder anderen informatica-promovendus Alexis Linard werd daarom door de universiteit onderzocht of met terugwerkende kracht de gedupeerde medewerkers alsnog gecompenseerd moesten worden.

Dat dit nu het geval blijkt te zijn, stemt Linard erg tevreden. ‘Geweldig nieuws’, reageert de Fransman per mail. Hij kan een extra bedrag van 2.800 euro bruto tegemoetzien. Linard is overigens niet verrast dat zijn werkgever alsnog overgaat tot compenseren. ‘Ik twijfelde er niet aan dat de universiteit deze fout zou rechtzetten. Regels zijn regels.’

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!