Gamevereniging Dorans pakt door

21 okt 2015

Dorans, de Nijmeegse e-sportsvereniging voor studenten, gaat als een trein. De club begint met een tweede sport/game, hoopt officieel lid te worden van sportkoepel NSSR en droomt van een eigen honk.

counter_strike_global_offensive
Een still uit Counter-Strike: Global Offensive, de nieuwe sport/game die Dorans gaat aanbieden.

In januari begon Dorans nog zeer bescheiden als de eerste studenten e-sportvereniging van Nijmegen. Als ze na een jaar zestig leden zouden hebben, dan waren de oprichters dik tevreden. Inmiddels staat de teller op 160 actieve leden en zijn de toekomstplannen stukken ambitieuzer. Om nog meer te kunnen groeien, start Dorans met het aanbieden van een tweede game of sport (die discussie gaan we uit de weg): Counter-Strike: Global Offensive.

‘Dat was de meest logische keuze’, zegt Rudo Brus, één van de oprichters van Dorans. ‘We wilden graag een tweede sport, in de game scene is dat spel dan de meest voor de hand liggende keuze. Mede omdat het in teamverband gespeeld wordt, dat vinden wij het leukst.’ Met het aantal aanmeldingen dat dat gaat opleveren hoopt Dorans volgend jaar meer dan tweehonderd leden te hebben. Op de lange termijn meent de club dat er nog honderd leden extra te werven moeten zijn. ‘Als we ooit bijvoorbeeld FIFA (een voetbalgame, red.) aan kunnen gaan bieden, dan kunnen we de connectie zijn tussen de hardcore gamer en de casual gamer. Dat zou geweldig zijn.’

Positief stemadvies
Op korte termijn heeft Dorans andere dingen aan het hoofd. De algemene ledenvergadering van sportkoepel NSSR, bijvoorbeeld. In januari stemmen de leden van de NSSR of Dorans officieel lid mag worden – daarvoor is een twee derde meerderheid nodig. ‘Dat wordt spannend’, zegt Arnoud Tijink, een andere oprichter van Dorans. ‘Er zijn leden van de NSSR die principieel tegen zijn, omdat ze vinden dat je zonder sportieve activiteit geen sportvereniging kunt zijn. Maar de NSSR gaat een positief stemadvies uitbrengen (dat wil de bond overigens niet bevestigen, red.), dus ik denk dat het moet lukken.’

Een officieel lidmaatschap zou Dorans enorm helpen in hun ultieme wens: een eigen honk. Nu mag de e-sportvereniging in de avonduren wat lokalen gebruiken in het Huygensgebouw. ‘Maar hoe gaaf zou het zijn als we echt een eigen plek krijgen?’, zegt Tijink. ‘Kijk naar de fanatieke roeiers van Phocas, die wonen bijna in hun botenhuis. Dat willen wij ook. Het is een ambitieus plan, maar op de lange termijn wel onze droom.’  / Tim van Ham

0 reacties

  1. Amir Khodaie schreef op 21 oktober 2015 om 18:32

  2. Robbin schreef op 22 oktober 2015 om 18:28

    Als de NSSR dit soort verenigingen als sportvereniging erkent, krijg je verschetste beelden van de sportiviteit van studenten. Lijkt me geen goed idee.

    • Sportstudent schreef op 26 oktober 2015 om 12:07

      Alsof het aantal leden binnen studentensportverenigingen worden gebruikt om de sportiviteit van studenten te meten. Wat een non-argument. Er zijn ook mensen die bij phocas alleen bier drinken ipv roeien.

      De NSSR moet met de tijd meegaan en voorop lopen om dit soort nieuwe strategische en competatieve sportvormen te erkennen.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!