Geen nieuwe editie MariaLand: ‘Spijtig dat herkansing niet kon doorgaan’

25 mei 2022

Er komt geen nieuwe editie van MariaLand. Het festival ter ere van de opening van het Maria Montessorigebouw zou afgelopen donderdag plaatsvinden, maar moest wegens noodweer worden afgelast. ‘Dit was al een uitgesteld openingsfeest.’

De langverwachte opening van het Maria Montessorigebouw werd vorige week donderdag op het laatste nippertje afgeblazen. Reden daarvoor waren regen- en onweersbuien. Het KNMI had in eerste instantie code geel voorspeld, later op de dag werd dat zelfs code oranje.

Hevige regenval

Inmiddels is duidelijk dat er geen nieuwe editie van MariaLand komt. ‘Dit was al een uitgesteld openingsfeest’, schrijft Jacqueline Steinbusch van de sociale faculteit in een e-mail. ‘Het Maria Montessorigebouw werd op 19 mei 2021 officieel geopend, maar destijds kon wegens covid-maatregelen geen feest gegeven worden. Daarom is het des te spijtiger dat deze herkansing ook niet door kon gaan.’

Hoeveel het afgelaste evenement de faculteit zal kosten, is op dit moment nog niet duidelijk. ‘Over de kosten zijn we nog in gesprek’, aldus Steinbusch.

Drassig

Hoewel een hevige onweersbui voor aanvang van het feest over de campus trok en het daarna stralend weer was, moest het evenement om veiligheidsredenen toch worden afgelast. De hevige regenval in korte tijd in combinatie met de harde windstoten hadden het festivalterrein beschadigd, staat te lezen in een nieuwsbrief van de sociale faculteit.

Door de regenbui waren de vloeren spekglad geworden en was het grasveld tussen het Maria Montessorigebouw en het Collegezalencomplex erg drassig. Het opzetten van de foodtrucks en de bar kon hierdoor niet doorgaan. Wegens het noodweer waren de extra stroomvoorzieningen voor het festival uitgevallen en daarna niet meer veilig te gebruiken. Zowel de veiligheidsadviseurs van de eventorganisator als die van de Radboud Universiteit gaven aan dat de veiligheid van festivalmedewerkers en bezoekers niet meer te garanderen was.

De familiedag op vrijdag, waarbij zo’n 250 medewerkers en familieleden deelnamen aan experimenten, demo’s en lezingen in het Maria Montessorigebouw, ging wel door.

2 reacties

  1. Maastrichtenaar schreef op 25 mei 2022 om 23:34

    Dit wordt gewoon een gevalletje Station Maastricht, de officiële opening komt over 105 jaar.

  2. Marianne Blijleven schreef op 8 juni 2022 om 14:00

    Jammer, maar is niet anders! Waarom hebben jullie trouwens het over de ‘sociale faculteit’? Is er ook een ‘asociale faculteit’? Graag goede benaming gebruiken: sociale wetenschappen.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!