‘Gluurder’ actief rond SSH&-complex Proosdij

31 jan 2020

De SSH& waarschuwt bewoners van wooncomplex Proosdij aan de Verlengde Groenestraat voor een gluurder. In december werd het complex ook al geteisterd door auto-inbraken.

Afgelopen maandag stuurde studentenhuisvester SSH& een e-mail rond naar de bewoners van complex Proosdij met de waarschuwing voor een glurend persoon rond het complex. Aanleiding voor het bericht is een melding die de SSH& kreeg van een bewoner.

Studenten wordt in de e-mail op het hart gedrukt alert te zijn. De SSH& adviseert ramen en deuren goed af te sluiten en om naar de voordeur te lopen als er een pakketje bezorgd wordt, zodat er niet ongemerkt iemand binnen kan komen. Ook raadt de SSH& bewoners aan gordijnen te sluiten als het buiten donker is – zeker als zij zich omkleden.

Autoinbraken

In december stuurde de SSH& ook al een bericht rond, nadat er op het parkeerterrein van Proosdij in verschillende auto’s werd ingebroken. Vincent Buitenhuis, manager van SSH&, sluit niet uit dat de melding van deze week daarmee te maken heeft. ‘Het kan natuurlijk zijn dat de persoon die nu naar binnen gluurt, wil weten of hij op een bepaalde manier binnen kan komen.’ Volgens Buitenhuis is het bericht niet bedoeld om de bewoners bang te maken, ‘maar wel alert.’

De SSH& legt op dit moment de laatste hand aan een cameraprotocol. Daarin staat hoe en wanneer cameratoezicht bij wooncomplexen van waarde zou kunnen zijn. Cameratoezicht bij Proosdij wordt nog niet concreet overwogen. Volgens Buitenhuis komt daar op dit moment nog maar één plek voor in aanmerking: het bosrijke parkeerterrein van complex Mariënbosch, waar de afgelopen jaren verschillende auto’s en fietsen werden gestolen.

Studentengluurder

De melding van deze week haalt herinneringen op aan de Nijmeegse studentengluurder, die jaren geleden actief was. Tussen 2012 en 2014  zou hij zeven jonge vrouwen hebben betast, aangerand, mishandeld en bedreigd. In 2017 werd hij uiteindelijk in hoger beroep veroordeeld tot een celstraf van vier jaar én tbs met dwangverpleging. Vooralsnog heeft Buitenhuis geen aanleiding om aan te nemen dat de gluurder rond Proosdij een seksueel motief heeft.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!