Grotius niet bestand tegen wolkbreuk

04 aug 2014

Het splinternieuwe Grotiusgebouw heeft de hevige regenval van zaterdagavond niet schadeloos doorstaan. De ondergrondse laad- en losplek stond na de hoosbui twee centimeter onder water.

Het Grotiusgebouw. Foto: Gerard Verschooten
Het Grotiusgebouw. Foto: Gerard Verschooten

Jung van den Bos, verhuiscoördinator van dienst in het Grotiusgebouw – ‘ik hou de boel hier drijvende’ – laat maandagochtend de plek zien waar het water binnenstroomde. De grond is inmiddels droog, maar ziet er nog wat vies uit door de watervlekken. In de ruimte staan een stuk of tien kasten die aan de onderkant nog nat zijn. Van de Bos wijst ook op de houten plinten: ‘Die zullen misschien krom gaan staan. Dan zullen ze vervangen moeten worden.’ Het water stond zaterdagavond zo’n twee centimeter hoog in de kelder.

De laad- en losruimte die zaterdag onderliep. Foto: Mathijs Noij
De laad- en losruimte die zaterdag onderliep. Foto: Mathijs Noij

Telefoontje
Andere schade is er in het nieuwe onderkomen van de rechtenfaculteit niet gemaakt, volgens Van den Bos. Toch was het even schrikken toen hij zondagochtend een telefoontje kreeg. Het Grotius zal op 28 augustus officieel geopend worden.
‘Natuurlijk is zo’n incident niet leuk, maar gelukkig valt de schade mee. De deuren zijn hier van staal.’ De calamiteitendienst van de universiteit werd zondag al naar het Grotius gestuurd om het water te lozen.

De makers van het gebouw valt niets te verwijten, vindt Van den Bos. ‘Tegen zo’n hoosbui als die van afgelopen zaterdag doe je niets. In het centrum was de wateroverlast nog veel erger.’

Het Grotiusgebouw is niet de enige plek die hinder ondervond van het noodweer. Ook de kelder van de Refter stond blank. ‘Bij ons is zondag een schoonmaakteam opgeroepen. Maar wij hebben dit probleem al een keer eerder gehad’, zegt Diana Wannet, afdelingshoofd Logistiek en Services van het Facilitair Bedrijf. ‘Sindsdien staat alles op pallets. Behalve de schoonmaakkosten hebben wij geen schade.’ / Mathijs Noij

0 reacties

  1. Elske schreef op 4 augustus 2014 om 16:39

    En als het straks winter is, hoop ik dat ze zo slim zijn geweest de ingang van de parkeergarage en de laad-en losruimte verwarmd te maken.

  2. Refter is racisme schreef op 5 augustus 2014 om 15:52

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!