Happietaria opent deuren aan Waalkade

05 feb 2016

Door een gebrek aan keukenapparatuur was het nog even spannend, maar pop-uprestaurant Happietaria opent vanavond gewoon zijn deuren. De uitbaters zijn ook dit jaar weer Nijmeegse studenten.

Happietaria's kok Floor van Dijk is druk bezig met de mise en place. Foto: Tim van ham
Happietaria’s kok Floor van Dijk is druk bezig met de mise en place. Foto: Tim van Ham

De eerste gasten komen pas over een paar uur. Maar toch wordt er al hard gewerkt in Happietaria, het jaarlijks terugkerend restaurant dat wordt gerund door vrijwilligers van christelijke studentenverenigingen (Navigators, VGSN en Quo Vadis). De mise en place wordt gedaan, tafeltjes worden goed gezet en de menu’s uit de kast gehaald.

Alles lijkt onder controle, maar dat was eerder deze week wel anders. ‘De keuken was pas voor de helft compleet’, vertelt Lisanne Grasdijk, pr-coördinator bij Happietaria en bedrijfskundestudent. ‘We moesten op het laatste moment nog ovens en gaspitten regelen. Daarnaast waren er nog veel soepkommen, slabakjes en bestek nodig. Gelukkig hebben we dat allemaal net op tijd kunnen huren.’

De keuken staat onder leiding van keukencoördinator en psychologiestudent Floor van Dijk, samen met haar commissie heeft zij zorgvuldig een menu bedacht en natuurlijk voorgeproefd. ‘Van Dijk is geen echte kok, maar wel heel erg enthousiast’, vertelt Grasdijk. In de keuken zijn elke avond ongeveer zes studenten aan het koken, ook in het restaurant loopt een aantal vrijwilligers rond om het eten op te dienen.

Foto: Tim van Ham
Foto: Tim van Ham

Waalkade
Over de locatie, op een boot aan de Waalkade, hoeft de organisatie niet veel te klagen. Het restaurant huist in de boot waar vroeger restaurant de Nijmeegse Boot zat, aan de Waalkade. Een aantal vrijwilligers fietst er vaak langs en wist dat de Boot op dit moment niet in gebruik was en te koop staat. Na wat onderhandelen mocht de organisatie de locatie voor een maand huren.

De winst van het restaurant komt ten goede aan Tear. Het is een project in het noorden van India, met als doel om armoede op een duurzame manier te verminderen. Het doel is om 35 duizend euro op te halen – hetgeen een stuk hoger is dan vorig jaar. ‘Dit jaar zijn er meer kosten gemaakt, maar mede door de locatie verwachten we veel meer mensen’, denkt Grasdijk. / Felix Wagner, Tim van Ham

Tot en met 4 maart kun je nog terecht op de Nijmeegse boot en heb je voor 18,50 euro een driegangen menu.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!