Hardlopende collegeleden bij Batavierenrace

24 apr 2015

De Batavierenrace heeft dit jaar ook hardlopende leden van de colleges van bestuur weten te werven. Ze strijden tegen elkaar in de laatste etappe van de estafetteloop. Vanuit de Radboud Universiteit zouden rector Theo Engelen en collegelid Wilma de Koning mee doen, maar ze hebben zich afgemeld.  

Rector Theo Engelen tijdens de Campusrun in december, georganiseerd door studentenpartij asap.
Rector Theo Engelen nog in goede doen tijdens de Campusrun in december, georganiseerd door studentenpartij asap. Foto: Annemarie Haverkamp

Ze had Engelen en De Koning niet hoeven overhalen, zegt voorzitter Iris Swinkels van de Batavierenrace. ‘Theo Engelen zei meteen ja toen we hem vroegen deel te nemen. Hij was heel enthousiast.’ Over collegelid Wilma de Koning had Swinkels via via gehoord dat ze hardloopt. Ook zij reageerde enthousiast toen ze voor de Batavierenrace werd gevraagd.

Helaas hebben beide collegeleden op het laatste moment moeten afzeggen. ‘Ik begrijp dat Theo Engelen niet kan rennen vanwege een spierscheurtje, maar waarom Wilma de Koning heeft afgemeld, weten we niet.’ Engelen zal vannacht wel het startschot lossen bij het sportcentrum.

VIP-loop
Echt veel collegeleden heeft de organisatie niet warm kunnen maken voor de Batavierenrace. Er doen in totaal vijf mee van vier universiteiten. Ze nemen deel aan de VIP-loop, die start op de Oude Markt in Enschede en eindigt op de campus van de Universiteit Twente. In totaal rennen ze 7,7 kilometer.

Tot dit jaar namen aan de VIP-loop vooral sponsoren en familieleden van de organisatoren deel. Het werd tijd, zegt Swinkels, dat ook de universiteiten zelf vertegenwoordigd zouden worden. Ze hoopt dat Engelen en De Koning volgend jaar wel van de partij zijn.

Parcours
Studenten zijn wel massaal aanwezig vannacht. Dit jaar rekent de organisatie op ruim 8.500 deelnemers. Ze starten om middernacht op het Radboud Sportcentrum en rennen via Duitsland, de Achterhoek en het centrum van Enschede naar de campus van de Universiteit Twente. De totale lengte van het parcours is 175 kilometer. / Martine Zuidweg

 

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!