Het best bewaarde geheim van de campus

28 mrt 2014

Afgeplakte ramen, glitterdecors en zwoele housebeats. Gisteravond vond in het Cultuur Café de eerste editie plaats van Early Weekender; een heus housefeest op onze campus. Aanwezige studenten waren alom positief over de samenwerking met Doornroosje. Er was maar één puntje van kritiek. Het mocht wel iets drukker.

Generiek beeld van een dance-feest. Foto: Gabriel Jorby.
Generiek beeld van een dance-feest. Foto: Gabriel Jorby.

Student communicatiewetenschap Mitchel Suijkerbuijck staat tevreden te dansen in het Cultuur Café. Hij vind het een geslaagd initiatief, Early Weekender, roept-ie over de muziek heen. ‘Het is niet zo druk, maar ik vind het echt leuk vanavond! Iedereen danst en de dj’s zijn goed. Dit mogen ze best vaker doen hier.’ De mening van Mitchel wordt breed gedeeld in de universiteitskroeg: het mag dan niet zo druk zijn – er staan ongeveer vijftig man binnen – maar het is wel gezellig. Er heerst een ongedwongen sfeer en vrijwel iedereen danst, in kleine eilandjes van studenten. Niemand maakt zich zorgen vanavond.

Iets verderop staan Anne Kappert en Leonie Kleve, masterstudenten nieuwe media, taal en communicatie. Ook deze twee vermaken zich prima, maar ze zijn wel kritisch. ‘Mijn gevoel is dat het feest beter gepromoot had kunnen worden’, aldus Kappert. ‘Het initiatief is leuk, maar het komt nu wel een beetje mager uit de verf. Als het beter was aangegeven van tevoren, was het een stuk drukker geweest, daar ben ik van overtuigd.’ Kleve knikt instemmend. De mensen die er zijn hebben het naar hun zin, dat zeker. Maar er had meer ingezeten.

Vlakbij de DJ, die intussen als een jaren negentig hiphopster met een handdoek over zijn hoofd staat te draaien, wiebelt ACW-student Jasmijn Lobik met haar heupen. ‘Supergezellig’, vindt ze de avond. ‘De sfeer is goed en het is niet te druk. Iets meer mensen was leuk geweest, maar het is niet storend. Prima feestje hoor!’ Daar sluit uw verslaggever zich bij aan. Bier, beats én ruimte om te dansen… Voorlopig is Early Weekender het best bewaarde geheim van Nijmegen. / Joep Sistermanns

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!