Het is hier nog steeds lekker vies (2): Frans Halsstraat

05 mrt 2019

Je oude studentenkamer. Het is moeilijk daar zonder weemoed aan terug te denken. Voor het eerst op jezelf wonen en nieuwe vrienden maken. Vox-redacteuren halen herinneringen op aan hun oude kamer. Een van hen woont er nog steeds. Vandaag deel 2: Robin Oosthout in de Frans Halsstraat.

Valse motten is een spel waarbij je legaal vals speelt. Het doel is je kaarten ongezien weg te moffelen onder de tafel. Als iemand het ziet gebeuren, ben je af. Praktisch elke dag plaatst een van ons een berichtje in de groepsapp: ‘Wie heeft er zin in valse motten?’ We doen ook andere spellen hoor, maar deze staat garant voor hilarische momenten.

We wonen met zeven meiden samen, verdeeld over vier verdiepingen. We gaan samen uit, eten zo nu en dan samen en vieren iedereens verjaardag. Het gezamenlijke kerstdiner is traditie. Dit jaar gaan we zelfs op huisweekend.

We zijn allemaal een beetje ingewikkeld met eten: sommigen zijn vegetariër, anderen allergisch.

Als we met z’n allen gaan eten maken we daarom standaard nasi of wraps. Dan weten we zeker dat iedereen het gerecht verdraagt.

Een paar huisgenoten roken, dus we brengen ook de nodige uren door op het stoepje voor het huis. Als we iets van elkaar willen weten, sturen we vrijwel altijd een appje. Ook als de anderen gewoon thuis zijn. Maar sinds kort hebben we een bord in de hal waarop je kunt aangeven of je thuis bent. Weer een beetje terug naar vroeger.

In de vier jaar dat ik er nu woon, zijn we een hecht huis geworden. Het is fijn dat er altijd iemand is met wie je de dag kan bespreken of van wie je iets kan lenen. Mijn huisgenoten zijn mijn vriendinnen geworden. Zelfs hun halflege koffiekopjes op tafel en rommel in de keuken storen me niet. Integendeel: ze voelen een beetje als thuiskomen.

Robin Oosthout (22) woont sinds 2015 in de Frans Halsstraat in Nijmegen.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!