Het regent lintjes (op afstand)

24 apr 2020

Coronacrisis of niet, de lintjesregen gaat door. Zeven hoogleraren van de Radboud Universiteit en het Radboudumc kregen een telefoontje van hun burgemeester met het heuglijke nieuws.

Het is eens wat anders, een lintjesdag op afstand. Lintjes opspelden en een bezoek van de burgemeester is er niet bij. In plaats daarvan kregen zeven hoogleraren van de universiteit en het Radboudumc een telefoontje dat begon met de boodschap ‘Het heeft Zijne Majesteit behaagd…’

Nederlandse Leeuw

Wegens hun bijzondere verdiensten voor de samenleving worden vier hoogleraren officier in de Orde van Oranje-Nassau. Het betreft hoogleraar Staatsrecht Paul Bovend’Eert, hoogleraar Inwendige geneeskunde Ad Hermus, hoogleraar Biofysica John van Opstal en hoogleraar Farmacologie en voormalig decaan Paul Smits.

Drie hoogleraren mogen zich voortaan ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw noemen, voor hun verdiensten op het gebied van wetenschap en kunsten. De gelukkigen zijn hoogleraar Medische psychologie Judith Prins, hoogleraar Engelse taalkunde Ans van Kemenade en hoogleraar Organische scheikunde Floris Rutjes.

De lintjes zelf worden met een koerier bezorgd of later overhandigd.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!