Het verdriet van Nijmegen

29 mei 2017 ,

Volgend jaar geen wedstrijden tegen Vitesse en Ajax, maar FC Oss en Telstar. NEC is gedegradeerd. Dat komt hard aan bij studenten en medewerkers met een rood-groen-zwart-hart. 'Ik overweeg na zeventien jaar mijn seizoenkaart niet te verlengen.'

Tineke de Vries, teamleider bij de Universiteitsbibliotheek

‘Vrienden van me hebben een frietwagen die op wedstrijddagen bij de hoofdingang van De Goffert staat. Daar help ik regelmatig mee. We luisteren dan tijdens de wedstrijd naar de radio, terwijl de geluiden uit het stadion komen. Wat is er nou mooier dan zo een wedstrijd volgen? De goals zie ik wel bij Studio Sport.

Bij elke wedstrijd van NEC zitten er weer veel supporters op de tribune die echt alles over hebben voor hun club. Voor hen vind ik het nog erger dan voor mezelf.

Het team was voor mij los zand. Veel spelers kende ik niet eens. Beleidsmatig ging het ook niet van een leien dakje. Toen boze supporters een tijdje terug verhaal kwamen halen bij het bestuur, moest trainer Peter Hyballa naar buiten komen om de mensen toe te spreken. Zonder hem was het misschien wel uit de hand gelopen. Kort daarna werd hij ontslagen.’

Pim Smeets, student sociologie

‘Gisteravond was ik de hele avond chagrijnig. Nu gaat het wel weer, al heb ik wel zin om vanavond bij de borrel van de studievereniging veel te gaan zuipen. De kater houdt nog wel een of twee weekjes aan, denk ik.

Ik heb al veertien jaar een seizoenkaart. Volgend jaar neem ik er weer een. Natuurlijk is het jammer dat we dan Jupiler League spelen, maar het gaat vooral om de gezelligheid. Ik ga altijd met vijf vrienden. En we kunnen vaker juichen. Ik ga er tenminste van uit dat we dan vaker zullen winnen dan dit seizoen.

Aan de inzet van de spelers lag het gisteren niet. Wat moet verbeteren? Ik hoop vooral dat het gezeik rondom de club ophoudt. Nu is de naam van de nieuwe trainer weer uitgelekt. Dan is er weer gedoe rondom de koop van nieuwe spelers. Het lijkt de KNVB wel.’

Noël Vergunst, hoofd onderwijsondersteuning

‘Zeventien jaar heb ik een seizoenkaart van NEC. Nu overweeg ik ‘m stop te zetten. Ik ben er wel even klaar mee. Donderdag was ik erbij in Breda, toen de eerste wedstrijd tegen NAC verloren ging. Die wedstrijd hadden we gewoon moeten winnen. Het probleem dit seizoen: te vaak lukte het niet om te scoren.

De Jupiler League is deprimerend, hoor. Twee seizoenen geleden was ik er nog wel bij. Toen werden we het seizoen erop meteen kampioen. Ik ben er niet gerust op dat dat weer zal gebeuren. Veel spelers zullen vertrekken, ben ik bang. Dat is financieel misschien goed voor de club, maar sportief niet.

Mike Murphy, student culturele antropologie

‘Sinds m’n zesde ga ik naar NEC, al heb ik tegenwoordig geen seizoenkaart meer. Gisteren luisterde ik naar het radioverslag, terwijl ik aan mijn scriptie werkte. Toen de 1-4 viel, kon ik het niet meer aanhoren. Van m’n scriptie kwam ook weinig meer terecht, want ik was goed chagrijnig. Hoe kun je de laatste competitiewedstrijden winnen van AZ en Heerenveen en dan thuis verliezen van NAC, met 1-4 ? Met een studievriend heb ik afgesproken om VVV te supporten als NEC zou degraderen, dus dat wordt een zwaar seizoen.’

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!