Hij komt: de supermarkt op de campus

02 mei 2016

Het is een lang gekoesterde wens van studenten en medewerkers: een supermarkt op de campus. De universiteit durft nu hardop te zeggen dat die er komt.

Dus toch: er komt een supermarkt. Al jaren wordt er gepleit voor een winkel en vorige week was het opeens zover: de universiteit zei hardop tegen de Gelderlander dat de supermarkt op de campus er komt. Volgend kalenderjaar moeten medewerkers en studenten op de campus terecht kunnen voor een zak krentenbollen of een pak melk.

Waar die supermarkt precies gaat komen en welke keten de supermarkt gaat bestieren, is onbekend. Collegevoorzitter Gerard Meijer noemde eerder het Gymnasion als mogelijk toekomstige plek voor een ‘AH to go’-achtige winkel. ‘Maar over de definitieve winkel en de locatie kunnen we nog niks zeggen’, reageert universiteitswoordvoerder Anja van Kessel nu. Volgens haar praat de universiteit met mogelijke uitbaters.

Dat de supermarkt er nu komt is een resultaat van de aanbevelingen die de werkgroep ‘Studeren op de Campus’ in 2014 deed. De werkgroep van de Universitaire Studentenraad gaf in dat rapport aan hoe zij een leefbaardere campus voor zich ziet, zodat het voor studenten prettig zou zijn om langer op de campus te verblijven. Zo moesten er meer ruimtes voor informeel overleg komen, meer studieplekken én een cultuurcentrum komen. Ook de supermarkt op de campus werd toen genoemd.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!