Hotspots in Nijmegen (4): studentvriendelijke restaurants

23 aug 2017

Na de introductie kent elke eerstejaars Café de Fuik, Tweekeerbellen en El Sombrero. Maar Nijmegen heeft meer te bieden. Daarom: waar moet je als student zeker een keer heen? In deel 4: in restaurants waar je een goede, maar betaalbare bodem kunt leggen voor de rest van de avond.

#1 St. Anneke: Een mega-carpaccio eten doe je bij St. Anneke. Het altijd drukke café aan de Sint Annastraat heeft een fijn terras en eenvoudig maar lekker eten. Vergeet zeker je collegekaart niet, want dan betaal je voor een aantal hoofdgerechten maar 8,50 euro. Daarnaast is het bier op dinsdag en donderdag na 21.00 uur maar 1,80 euro!

#2 Café Eten en Drinken: What’s in a name? Bij Café Eten en Drinken kun je gewoon lekker eten en drinken. Studentenaanbiedingen zijn hier niet nodig, want alles is altijd goedkoop. Voor het allerduurste gerecht betaal je slechts 11,50 euro. Wij zeggen: doen!

#3 Credible: Laat je niet weerhouden door het hippe uiterlijk van Credible. Het eten is hier helemaal niet zo duur en de loungebanken zitten heerlijk. Mocht je niet meer overeind komen, dan kun je een overnachting boeken – Credible is namelijk een hotel.

#4 Café de Plak: Kaasgehakt van Café de Plak! Meer hoeven we eigenlijk niet te zeggen. Het café-restaurant is al jaren een begrip in Nijmegen en behoort tot de lokale historie en opvoeding. Behalve op betaalbaar eten en een vol bord, kun je hier rekenen op een vol restaurant. Reserveren is niet mogelijk, maar de doorstroom verloopt soepel.

#5 De Waagh: Dit pand uit de zeventiende eeuw lijkt niet bepaald op een studentenkroeg. Toch kun je in De Waagh extreem goedkoop eten! Vraag naar de Waaghhap, een wekelijks menu (niet op zaterdag). Voor maar 9,95 euro heb je een voor- en hoofdgerecht. Ga je voor de ‘deluxe’, met nagerecht, betaal je 12,95 euro.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!