Hotspots in Nijmegen (6): uitjes en activiteiten

27 aug 2017 ,

Na de introductie kent elke eerstejaars Café de Fuik, Tweekeerbellen en El Sombrero. Maar Nijmegen heeft meer te bieden. Daarom: waar moet je als student zeker een keer heen? Met vandaag: welke activiteiten staan garant voor een geslaagde dag?

#1 Filmavond LUX: Geen cent te makken, maar toch naar de bioscoop? Ga dan op maandag naar de studentenavond van filmhuis LUX. Voor maar vijf euro zie je bijvoorbeeld Emma Watson, Samuel L. Jackson of de Minions schitteren op het witte doek.

#2 Bierproeverij in De Hemel: ‘Stuur mij maar naar de hel, want in de hemel wordt geen bier geschonken!’ Wie dit denkt, zit fout. In Nijmegen vind je namelijk speciaalbierbrouwerij De Hemel, de oudste van Nederland. Hier kun je een bierproeverij met rondleiding doen, waarbij je een aantal hemelse bieren zult proeven.

#3 Escape Boot: Dacht je dat een escape room cool was? Think again! De Escape Boot heeft niet alleen vier escape rooms om je uit te redden, maar ook een heuse escape arena. Hierin kunnen tot wel zestig personen meedoen aan een teambattle. Verlaat jij tijdig het zinkende schip?

#4 Trampolinespringen bij Bounz: Weet je nog, vroeger? Uren springen op een trampoline om vervolgens bij je ouders aan te schuiven voor het avondeten. Dat kan nog steeds, maar dan moet je wel zelf koken (of hele lieve huisgenoten hebben). Bij Bounz beland je in een trampoline- arena waar stoppen geen optie is.

#5 Buitenbad: Zwemmen in de Waal te riskant voor jou? Ga dan naar het Goffertbad. Hier kun je ongelimiteerd genieten van alle voordelen van buiten zwemmen, zonder de gevaren van natuurwater. Kun je daarna direct in het Nijmeegse ‘Central Park’ je beachbody showen.

#6 Literatuur: Hou je van literatuur, dan is Nijmegen een walhalla voor jou. Er zijn het literaire magazine Op Ruwe Planken, festival Boek op de Bank en literair productiehuis Wintertuin. Workshops en feestjes het hele jaar door. Hoogtepunt: het jaarlijkse Boekenfeest in De Vereeniging.

1 reactie

  1. De stad Nijmegen – wilhelm883 schreef op 22 mei 2020 om 20:21

    […] Maar Nijmegen heeft nog veel meer te bieden. Het universiteitsmagazine VOX bracht een aantal leuke uitjes en activiteiten in kaart voor je.CultuurOp muzikaal gebied kun je je hart ophalen met poppodia als Doornroosje en […]

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!