Hotspots in Nijmegen (7): bezienswaardige plekken

30 aug 2017 ,

Na de introductie kent elke eerstejaars Café de Fuik, Tweekeerbellen en El Sombrero. Maar Nijmegen heeft meer te bieden. Daarom: waar moet je als student zeker een keer heen? Deel 7: bezienswaardigheden in Nijmegen, van een coffeeshopstraat tot landschapsarchitectonisch hoogstandje.

#1 Red light district: Veel mensen weten het niet, maar Nijmegen heeft zijn eigen red light district. Voor sommigen een toeristische attractie. Aan de Nieuwe Markt, vlakbij het Kronenburgerpark, schijnt het rode licht op de rijen van anonieme mannen met capuchon, die staan te loeren of wachten op hun beurt.

#2 Keizer Karelpark: Je kunt er eigenlijk niet komen, maar toch dacht de architect: ‘Hier moet een park komen!’ Het ‘waarom’ van het groene eiland midden op het Keizer Karelplein mag dan onduidelijk zijn, als je goed oplet met oversteken kun je hier chillen tussen de rondtollende Duitsers die de weg niet weten.

#3 Marijuana Alley: De Vlaamsegas mag er dan niet meteen uitzien als een fris hoekje, je moet er op zijn minst één keer doorheen zijn gelopen. Met twee coffeeshops naast elkaar wordt de pisgeur al snel verdreven door een ander geurtje. Aanrader: de milkshakes bij coffeeshop De Kronkel zijn, volgens ons, de lekkerste van het land!

#4 Stadseiland Veur-Lent: Het nieuwe stadseiland VeurLent is unaniem een belachelijk groot succes. Nijmegen werd er wereldberoemd mee. Je kunt hier van alles doen: zwemmen in de Spiegelwaal, genieten van de rust of je hardlooprondje voorzien van wat extra sjeu.

#5 Sint-Nicolaaskapel: In en om deze steenoude middeleeuwse kapel bestaat een hoop mysterie. Wie bouwde bijvoorbeeld het ding? Vast staat dat het een van de mooiste plekjes van Nijmegen is, waar tijdens de Vierdaagse intieme concerten worden gegeven en regelmatig exposities te zien zijn.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!