Huiskamers (1): Met ruilbiebje

02 mrt 2015

Studenten die na college naar hun kamer snellen, zijn er genoeg. Gezellig is anders, vond de Universitaire Studentenraad. Ze kwam met een plan: huiskamers. Drie telt de campus er inmiddels. Vandaag: Letteren.

Britt Jennissen in de huiskamer van Letteren. Foto: Duncan de Fey
Britt Jennissen in de huiskamer van Letteren. Foto: Duncan de Fey

Britt Jennissen is assessor bij de Faculteit der Letteren:
‘Ik ben blij dat mijn faculteit zo snel werk maakt van de studentenhuiskamers. Bij andere faculteiten staat dit project op een lager pitje, volgens mij. De besturen van de letterenverenigingen en ik zijn druk in de weer geweest om de kamer in orde te maken. De ruimte is flink opgefrist. Toen we bij IKEA de inventaris gingen aanschaffen, hebben we banken gekozen die we niet snel thuis zouden neerzetten. In alle kleuren van de regenboog of juist superoubollig. Ik heb wel een hele dag voor niks op de bezorgers zitten wachten.

Waarschijnlijk zullen studenten in het begin wat afwachtend zijn. Daarom hoop ik dat er een budget beschikbaar komt om activiteiten te organiseren, zoals een filmavondje. Dat zal helpen om onze huiskamer echt op de kaart te zetten. Er is een prikbord waarop iedereen mededelingen en aankondigingen kan hangen. Hopelijk komen mensen daardoor vaker terug.

Het blijft wel een letterenhuiskamer, dus er staat natúúrlijk een boekenkast waar mensen zelf boeken uit mogen pakken. Omdat-ie dan in no-time leeg raakt, moet je er een ander boek voor in de plaats zetten. Een soort ruilbibliotheekje dus. Het is hier allemaal wat anders dan bij de bèta’s, waar je aan de bar drank kan bestellen. Maar wij hebben een tafelvoetbaltafel.’ / Timo Nijssen

Zie Vox 6 voor meer huiskamers

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!