Nieuwe Vox over leenangst van eerstejaars

10 sep 2015

Bye bye, basisbeurs! Hallo, leenstelsel. De nieuwe generatie studenten moet het doen zonder bijdrage van de overheid. Hoe studenten nu aan hun geld komen? Lees het in de nieuwe Vox, vandaag in de bakken.

Illustratie: Emdé
Illustratie: Emdé

Welkom in Nijmegen! Hoewel jullie, eerstejaarsstudenten, een bijzonder slechte timing hebben – wie begint er nou met studeren in het eerste jaar dat de basisbeurs is afgeschaft? – kunnen we jullie toch feliciteren met de stap naar Nijmegen. Het is hier namelijk hartstikke leuk. Speciaal voor jullie hebben we de tofste plekjes op een rij gezet. Wil jij weten waar de Nijmeegse hotspots liggen? Of waar je betaalbaar kunt happen en stappen? Check het in de nieuwe Vox.

Natuurlijk heb je wel geld nodig om al die toffe feestjes in Nijmegen te bezoeken. Hoe pak je dat aan nu je geen basisbeurs meer krijgt? Hoe betaal je daarnaast je kamerhuur, collegegeld, boeken en opwarmmaaltijden? En wat betekent dat voor je toekomstige studieschuld?
Gelukkig sta je er niet alleen voor. In de nieuwe Vox lees je hoe jouw medeslachtoffers de maand doorkomen.

Ook in Vox: een interview met de Peruaanse onderzoeker Luis Miguel Berscia, die zeventien (!) talen spreekt en regelmatig de Amazone intrekt voor zijn werk. En verder: antwoorden op de vraag of psychologie nou een flutstudie is of niet; vijf verrassende onderzoeken en de beste docenten van de Nijmeegse universiteit. / redactie

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!