In de rij voor cabaret en Marike Jager

15 jan 2014

Gratis glühwein, een singer-songwriter en TL-licht. Maar vooral: gewilde tickets. Gisteravond was in de kerk de aftrap van Stukafest Nijmegen.

De kick-off in de Studentenkerk
De kick-off in de Studentenkerk

Het is al snel duidelijk waar de studenten voor komen. Singer-songwriter Maud Gorissen lijkt  vooral voor de sier in de Studentenkerk te spelen. Het mag dan naar (gratis) glühwein ruiken, de TL-buizen aan het plafond creëren niet bepaald een intieme sfeer. Alle aandacht gaat uit naar de kaartjes. Als mensen hun tickets hebben bemachtigd, vertrekken ze vrij snel weer.

Dit jaar zijn voor Stukafest (5 februari) enkel passe-partouts te koop. De organisatie wil hiermee bereiken dat bezoekers ook naar optredens gaan waar ze in eerste instantie niet voor zouden kiezen. Deze aanpak lijkt succesvol. Een van de studenten die in de rij staat, vertelt dat ze eigenlijk niet zo veel met cultuur heeft, maar wel geïnteresseerd is in Stukafest. ‘Ik ben vooral benieuwd naar het cabaret. Ik ga ook naar een programma-onderdeel van Go Short, maar dat is vooral omdat er iemand aan mee doet die ik ken.’ Stukafest leeft ook onder haar studiegenoten, heeft ze gemerkt. ‘Ik studeer geneeskunde. Meestal zitten wij met onze studie op een soort eilandje, maar ik ken best veel mensen die hiervoor tickets kopen.’

Uitverkocht
Vooral het cabaret lijkt in trek te zijn. Een half uur na de start van de kaartverkoop is de eerste act uitverkocht. Cabaretier Stefan Pop kan rekenen op een studentenkamer vol publiek.
Veel andere studenten in de rij willen vooral Marike Jager graag zien. Het aantal kaarten dat voor een bepaald optreden beschikbaar is, hangt af van de grootte van de studentenkamer. Marike Jager treedt op in een grote kamer, dus zijn er meer kaarten.
Stukafest was tot nu toe elk jaar uitverkocht. ‘We verkopen tijdens de kick-off meestal de helft van de beschikbare 450 kaarten’, vertelt medeorganisator Peter Moedt. Hij hoopt dat ook dit jaar te bereiken. ‘Gezien de drukte vanavond, is de kans groot dat we die 225 kaarten gaan verkopen.’ / Ilana Noot

De resterende kaarten worden nog tot 29 januari van maandag tot en met vrijdag verkocht. Kijk hier waar je moet zijn.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!