In het zwembad van Loefbijter is het dankbaar afkoelen op zomerse eerste sportdag

24 aug 2021

Van tamponhockey tot boksen, eerstejaars konden dinsdag kennismaken met tientallen sporten die Nijmegen te bieden heeft. De zomerse weersomstandigheden zorgden voor een relaxte sfeer.

‘Kleng’, de plastic hockeysticks knallen met flink kabaal tegen elkaar. De plastic boarding, mini-goals en holle bal verraden dat dit niet gewoon hockey is, maar unihockey, ook wel bekend als floorball. Victoria Halse (21) uit het Noorse Bergen kende de relatief onbekende sport al wel, vertelt ze als ze van het veld stapt. ‘Dit speelden we tijdens gym op de middelbare school ook wel eens.’

Voor veel studenten die vandaag op de sportdag van de introductie rondlopen is de sport nieuw. ‘Terwijl het heel leuk is, je mag bijvoorbeeld ook je voeten gebruiken’, zegt Jolijn Bos (22) van studentensportvereniging Hot Shots Nijmegen. De introductieweek is ‘superbelangrijk’ om leden te werven, vertelt ze. ‘Onze vereniging kent maar ongeveer vijftig leden, en de doorstroom is groot, want na je afstuderen mag je nog maar een jaar lid blijven.’

Naast unihockey kunnen studenten kennismaken met tientallen andere sporten, van exotische activiteiten zoals beachtennis en tamponhockey, tot doodnormale als hockey en voetbal. Voor ieder wat wils dus. Vandaag zijn de managementwetenschappers en internationals aan de beurt, de komende drie dagen komen studenten van andere faculteiten aan bod.

Geen alcohol

Dat er per dag meer dan 1000 studenten rondlopen op het Radboud Sportcentrum, is toegestaan onder de huidige coronaregels. Dat komt omdat het om sportactiviteiten gaat. Alcohol, entertainment, of iets anders dat aan een festival doet denken is echter uit den boze.

Die restricties mogen de pret niet drukken. Er hangt een relaxte festivalachtige sfeer op het terrein dinsdag, mede dankzij het zonnige en warme weer. Om af te koelen maken sommige studenten dankbaar gebruik van het opblaaszwembad met de bootjes en surfplanken van Loefbijter en Aeolis.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!