Ingezonden brief: Hoe RU-reizen bijna drie keer zo duur worden

16 jan 2014

Geert Driessen, onderzoeker bij ITS, heeft zijn irritaties over het digitaal declaratiesysteem BASS verwoord in een open brief.

Arvid / Creative Commons
Arvid / Creative Commons

Nog niet zo heel lang geleden, toen we elkaar nog vertrouwden, vulde ik na een dienstreis mijn declaratieblok in (één regel), voegde de bonnetjes toe en leverde dit in bij onze financiële administratie. Dat kostte me vijf minuten. Een week later had ik het geld meestal op mijn rekening staan. Nu moet ik eerst inloggen op Mijn OV, transacties selecteren en een pdf-maken. Daarna moet ik naar een andere etage in mijn gebouw lopen, daar een scan maken van het fietsenstallingbonnetje en dat als pdf op mijn pc downloaden. Daarna moet ik inloggen op het RU-declaratieprogramma, daar van alles invullen, de beide pdf’s uploaden, voor de zekerheid een print maken en het geheel versturen. Dat kost me alles bij elkaar twintig minuten. Vervolgens komt de elders gefiatteerde declaratie nog een keer terug bij mijn leidinggevende, die deze nog een keer moet goedkeuren. Mijn tarief hier bedraagt 125 euro per uur, ex. BTW. De totale kosten van mijn reis van 28,05 euro zijn voor mij inmiddels bijna drie keer zo hoog geworden en bedragen nu 77,63 euro! En dan tel ik nog niet mee dat ik bij de NS-fietsenstalling tien minuten heb moeten wachten totdat de medewerker daar zuchtend en hoofdschuddend voor mij een bonnetje heeft uitgeschreven à 1,25 euro (wat ik uiteraard zorgvuldig moet bewaren, want het kan nog door de inspectie gecontroleerd worden en als je dat niet meer kunt laten zien krijg je niets). / Geert Driessen, onderzoeker ITS

Wie zijn of haar onvrede wil delen over het digitaal ongemak op de campus: benut de reactieknop. Als er aanleiding voor is, bundelt Vox de reacties samen tot een nieuw verhaal.  

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!