Intro 2014 (5): 17? Dan geen Tequila Party

15 aug 2014

In de week voor de introductie gaat Vox op bezoek bij verenigingen, commissies en andere clubs. Slaat de stress al toen? Deel 5: Krattenbanken bouwen en een Tequila-voorbeschouwing met studentenvereniging Ovum Novum.

Skander Kedri en Valerie Richelle van Ovum Novum. Foto: Felix Wagner
Skander Kedri en Valerie Richelle van Ovum Novum. Foto: Felix Wagner

Sinds vorig jaar is de gevel van de sociëteit van studentenvereniging Ovum Novum niet meer blauw gekleurd door een vier meter hoge muur van bierkratten, maar hangt er een enorm spandoek in het bekende Ovumgeel. In de voortuin zijn de leden hard bezig met het bouwen van een binnenplaats. De banken die nu van bierkratten worden gestapeld, dragen bij aan een ‘festivalsfeer’. Binnen wordt met man en macht gewerkt om de laatste introductiezaken rond te krijgen. In de enige zaal waar rust heerst, vertellen de huidige preses van Ovum Novum, Valerie Richelle, en haar opvolger Skander Kedri over de voorbereidingen.

‘We weten al twee weken dat het heel slecht weer wordt tijdens de introductie, dus daar maken we ons niet zo veel zorgen om’, zegt Richelle. De Ovianen hebben een truststelling laten komen met daarin een aantal lampen en daaroverheen een zeil. ‘De krattenbanken zijn dus mooi overdekt’.

Alcohol
Met het thema alcohol is Ovum ook al heel lang bezig. ‘De leeftijdsbandjes die de universiteit uitdeelt, zijn heel fijn. Hoeven wij aan de deur niet op leeftijd te controleren.’ Als 17-jarige ben je welkom bij Ovum Novum, maar word je betrapt met een biertje in de hand, dan mag je meteen vertrekken.
Tijdens de bekende Tequila Party op woensdag zijn minderjarigen niet welkom. ‘We hebben hiervoor gekozen omdat dit het drukst bezochte feest is. Om drukte en risico’s te vermijden, hebben we besloten dat minderjarigen dit feestje maar moeten skippen’, zegt de preses.

Verhalen dat de tequila wel eens vroegtijdig op is tijdens de Tequila Party, ontkracht Richelle. ‘Ieder half uur gaat er een aantal flessen open, dus de hele avond is er tequila met af en toe een hold‘. Bavaria komt volgende week dagelijks langs om de drie biertanks van Ovum bij te vullen. / Felix Wagner

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!