Intussen in Groningen: China is belangrijker

12 aug 2015

Terwijl Groningen volstroomt met eerstejaarsstudenten, is de Rijksuniversiteit vooral bezig met de uitbreiding in China. Daar wil de universiteit namelijk een campus openen.

Mega-karaoke op de Grote Markt in Groningen. Foto: Nathan Meijer (Creative Commons)
Mega-karaoke op de Grote Markt in Groningen. Foto: Nathan Meijer (Creative Commons)

In Nijmegen is de introductie strikt gescheiden. Eerst komen de eerstejaars van de Radboud Universiteit de stad onveilig maken. De week erna is de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN) aan de beurt. Heel anders gaat het eraan toe in Groningen. Daar organiseert de Rijksuniversiteit Groningen samen met de hogescholen de KEI-week (dat staat voor Kommissie Eerstejaars Introduktie) en worden mentorgroepjes vrij willekeurig ingedeeld. Het kan zo maar zijn dat je met een rechtenstudent, een student verpleegkunde en een student Nederlands in één groep zit.

Stadsactiviteiten
Zo’n 5000 eerstejaars overspoelen sinds gisteren de stad in het noorden. Alle activiteiten spelen zich in de stad af. Zo kunnen eerstejaars een film kijken op de Vismarkt, een open air festival in het Stadspark beleven of een night of the songs op de Grote Markt. Je kunt rustig stellen dat de stad deze week van studenten is en dat de stadsbewoners (stadjers genoemd) even een stapje terug moeten doen.

Voor de studenten die wel een papiertje van de RUG willen binnenhalen maar de stad zelf niks vinden, is er goed nieuws. In 2016 is de universiteit voornemens een campus in de Chinese stad Yantai te openen. De eerste vakken aldaar hebben naar alle waarschijnlijkheid betrekking op wiskunde, natuurkunde en management, zo verwacht de U-krant, het journalistieke medium van de RUG. Of op de Chinese campus eenzelfde intro als de KEI-week gaat bieden, is nog niet bekend. / Jolene Meijerink 

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!