Is dit de toekomstige Refter?

13 dec 2017

Hoe moet de Refter eruit komen te zien? Vintage-look? Strak industrieel? Het Facilitair Bedrijf stelt die vraag deze week aan iedereen die komt lunchen of dineren. Ook over het eetaanbod kunnen bezoekers meedenken.

‘Er hangt hier wel een heel erge jaren-2000 sfeer, echt heel fout’, vindt Daan, tweedejaars geschiedenis, terwijl hij zit te lunchen in de Refter. ‘Al die kleuren; het lijkt wel een aula van een middelbare school. Net Spangas.’ Ook over het eten is hij niet erg te spreken. ‘Echt lekker is het zelden, en het is ook nog eens duurder dan wanneer ik zelf kook.’

Luxe fauteuils

Voor studenten als Daan gloort er hoop aan de horizon, want komende zomer wordt de Refter helemaal vernieuwd. Sinds dinsdag staan achterin het restaurant grote borden met sfeerimpressies die bezoekers een indruk moeten geven van hoe het kán worden. Abstracte termen als Hotel lounge, Urban library, of Raw vintage omschrijven de verschillende decors van luxe fauteuils, eikenhouten meubelen en strak-industrieel design.

Ook het eetaanbod gaat op de schop – er komen food courts met voor ieder wat wils. De salad bar is er al een beetje een voorloper van. Ook van het eetaanbod staan voorbeelden op de posters: van mediterraan tot halal.

Radboud-hoodies

Het Facilitair Bedrijf zegt de stem van studenten en medewerkers mee te nemen bij de aanstaande veranderingen. Drie dames in rode Radboud-hoodies lopen vandaag, morgen en donderdag in de Refter met enquêtes rond tussen de lunchende mensen. In de vragenlijst kun je aangeven wat je voorkeuren zijn qua inrichting en eetaanbod.

‘Het Facilitair Bedrijf wil dat de Refter beter gaat aansluiten op de wensen en omgeving van de doelgroep’, licht Guido Meijer toe. Hij is projectmanager van de inrichting van het foodcourt. ‘Studenten komen hier natuurlijk primair om te eten, maar we willen ook dat ze het prettig vinden om elkaar te ontmoeten, te ontspannen, en ook om aan projecten te werken.’ Door een aangenamere omgeving te creëren hoopt het Facilitair Bedrijf dat studenten zich er de hele dag thuis voelen, en dat de piekmomenten rond lunch en avondeten afnemen. ‘We willen meer een huiskamergevoel creëren. Het verschil in uitstraling met plekken waar studenten in de stad terecht kunnen, is nu veel te groot.’

Meer variatie

Dat geldt zeker ook voor het eten, beaamt hij. ‘Er is zoveel meer keus qua keukens tegenwoordig. Met het food court vol eilanden van verschillende smaak hopen we dan ook meer variatie te kunnen bieden.’

De enquête is nog tot donderdag in te vullen in de Refter, en online tot begin volgende week. In september gaat de vernieuwde Refter open.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!