Is Radboud geschikt voor student met kattenallergie?

24 mrt 2014

Het Erasmusgebouw is 92 meter hoog en herbergt filosofen, omdat ze zo dichter bij God zouden zitten. Het weetje werd zaterdag verteld aan een groep Duitsers tijdens een rondleiding over de campus. Duizenden studenten in spe kwamen af op de open dag.

Een groepje Duitse studenten met ouders verzamelt zich voor een rondleiding. Foto: Jorg Leijten
Een groepje Duitse studenten met ouders verzamelt zich voor een rondleiding. Foto: Jorg Leijten

Ruim zestig Duitse scholieren en hun ouders verzamelen zich zaterdagochtend rond half elf in de hal van het sportcentrum. Het Gymnasion is vandaag de uitvalsbasis voor aankomend studenten uit het oosterbuurland. Naast een infomarkt is er ook een toer over de campus.

Enige humor heeft studentgids Theresa wel. ‘Hier ziet u studentencomplex Sterrenbosch waar je als buitenlandse student ook kunt komen te wonen… als je veertig bent.’ Ook de opmerking dat er in het sportcentrum paaldanscursussen te volgen zijn, wordt met enig gegniffel onthaald. De gids vertelt dat het Erasmusgebouw 92 meter hoog is en dat de filosofen bovenin gehuisvest zijn, omdat ze dan dichter bij God zouden zitten.

Aan Duitse zijde valt op dat er in Nederland zo viel ‘Fahrräder’ zijn. ‘Je mag mijn vouwfiets wel lenen als je hier straks woont’, grinnikt een vader tegen zijn dochter. Haar reactie doet vermoeden dat ze het kleinood liever thuis in Münster laat.

Warm eten
Anne Bach (20) is vanochtend samen met haar vriend Jan-Philipp Krum (22) uit Düsseldorf naar Nijmegen gereisd. Vorige week was ze al in Maastricht om de voorlichtingsronde voor de opleiding Psychologie te bezoeken. ‘In Duitsland kom ik nergens binnen omdat mijn cijfers niet hoog genoeg zijn. Hier gelukkig wel.’ Haar indruk van de campus: ‘De gebouwen zien er wat oubollig uit, maar van binnen zijn ze wel modern. Het is dus wel oké, maareh.. eten jullie hier echt alleen warm in de avond?’

Ook voor de Nederlandse studenten worden tijdens de open dag allerlei rondleidingen verzorgd, zoals een bezoek aan een studentenkamer. Studente biomedische wetenschappen Linda Moet leidt Jens (17) rond door haar SSHN-woning op Hoogeveldt. De scholier komt uit Drenthe, en moet dus wel op kamers als hij gaat studeren in Nijmegen. Dat Jens voor Klassieke talen gaat, daar is-ie wel over uit, maar of het Nijmegen of Leiden wordt, ‘dat hangt af van de open dag’.

Het is echter zijn moeder die tijdens de rondleiding allerlei vragen afvuurt op de complexbeheerder. ‘Met hoeveel mensen deel je hier een douche? En zijn huisdieren toegestaan op de gang? Jens heeft een kattenallergie.’ De scholier zelf observeert vooral. ‘Het is hier redelijk netjes, alleen de keuken is wat rommelig. Maar dat hoort wel in een studentenhuis.’ / Jorg Leijten

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!