Joke Hermsen opent academisch jaar

07 jul 2014

Joke Hermsen is dit jaar de schrijver die een rede houdt bij de opening van het academisch jaar. Douwe Bob, in 2012 uitgeroepen tot beste singer-songwriter van Nederland, verzorgt de muziek op 1 september.

Joke Hermsen. Foto: Tessa Posthuma de Boer
Joke Hermsen. Foto: Tessa Posthuma de Boer

Na onder meer Joost Zwagerman, Arnon Grunberg en Dimitri Verhulst is Joke Hermsen de volgende schrijver die een academisch jaar in Nijmegen mag openen. Ze is behalve schrijver ook filosoof en documentairemaker. Van haar hand verschenen onder meer de romans Tweeduister en de met de Halewijn literatuurprijs bekroonde De liefde dus. Ze werkte mee aan Elke mening telt, een filosofische documentaire waarmee ze in 2008 de Martin van Amerongen publieksprijs won.

Beste zanger
Douwe Bob speelt liedjes tijdens de opening van het academisch jaar op maandag 1 september. In 2012 werd hij verkozen tot ‘beste singer-songwriter van Nederland’. Dit voorjaar gaven 3fm-luisteraars hem de status ‘beste zanger’.

Honoursstudente Elise Hopman is gevraagd een voordracht te houden. Ze volgt een master psycholinguïstiek en heeft de bachelors natuurkunde en wiskunde al afgerond. Hoogleraar Bertjan Verbeek (Internationale betrekkingen) wordt onderscheiden als beste senior docent en Peter de Swart (Taalwetenschap) als beste junior docent.

De opening van het academisch jaar is maandag 1 september van 14.00 uur tot 15.45 uur.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!