Jonathan Soeharno stopt al na twee maanden als lid raad van toezicht

19 mrt 2021

Amper twee maanden na zijn benoeming stopt Jonathan Soeharno als lid van de raad van toezicht van de Radboud Universiteit. Het nieuws komt als een verrassing bij de medezeggenschap, die hem had voorgedragen voor de functie.

‘Aan mijn studie in Nijmegen koester ik zeer goede herinneringen. De Radboud Universiteit staat op een bijzonder punt in haar geschiedenis en het is een eer om daarbij betrokken te zijn vanuit deze rol.’ Dat zei Jonathan Soeharno nog geen twee maanden geleden in een persbericht over zijn toetreding tot de Raad van Toezicht van de Radboud Universiteit.

Jonathan Soeharno

Dinsdag maakte de Radboud Universiteit bekend dat de advocaat van Brauw Blackstone Westbroek en hoogleraar Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam alweer stopt als lid van de raad van toezicht. Reden daarvoor zijn ‘persoonlijke overwegingen’, staat in een mededeling op de website van de universiteit. In een schriftelijke mededeling aan Vox laat Soeharno weten dat hij niets heeft toe te voegen aan dat bericht.

‘Je hoopt bij het begin van een samenwerking dat die langer duurt’

Universiteitswoordvoerder Martijn Gerritsen zegt dat Jonathan Soeharno zijn beslissing heel recent heeft meegedeeld aan de raad van toezicht. ‘Je hoopt bij het begin van een samenwerking natuurlijk dat die langer duurt’, aldus Gerritsen. Over de reden waarom Soeharno stopt, kan Gerritsen niets zeggen.

Onverwacht

Voor de leden van de medezeggenschap, die Soeharno hadden voorgedragen als lid van de raad van toezicht, kwam het nieuws over zijn beslissing om te stoppen erg onverwacht. ‘Iedereen in de ondernemingsraad is verbaasd’, zegt voorzitter Ezra Delahaije. Ook voorzitter van de Universitaire Studentenraad Daan Willems zegt geen idee te hebben waarom Soeharno zo plots stopt als lid van de raad van toezicht.

De raad van toezicht moet nu op zoek naar een nieuwe kandidaat, in samenspraak met de leden van de medezeggenschap. ‘Ik denk dat wij een nieuwe benoemingsadviescommissie gaan instellen’, aldus Delahaije.

1 reactie

  1. Els schreef op 20 maart 2021 om 09:32

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!