Jongensdroom komt uit: deze oud-studenten beginnen een eigen bar

08 jun 2022

Een eigen kroeg beginnen klinkt als een jongensdroom. Zo begon het jaren geleden ook voor deze vier oud-Radboudstudenten, toen nog in hun SSH&-kamers op de Jacob Canisstraat. Die droom is nu werkelijkheid: samen openden ze GLITCH, een nieuwe bar in het centrum van Nijmegen.

Gedecoreerde nisjes om in te zitten, glas-in-lood aan de muur, een bar met industriële tinten, een levensgrote namaakboom midden in de zaak, Japanse plafonddecoratie en ga zo nog maar even door: het interieur van GLITCH is een eyecatcher. Enkele weken terug opende de bar, die wordt gerund door vier oud-Radboudstudenten.

GLITCH is gevestigd in een monumentaal pand aan de Grotestraat, waar voorheen Café Lenthe en daarvoor Café Marks zaten. Het interieur is een mengelmoes van verschillende stijlen en kleuren, dat samen één harmonieus geheel vormt. ‘Het was jarenlang een bruine kroeg, maar daar wilden we vanaf. Er moest veel gebeuren. Vandaar dat we er voor hebben gekozen het maar gelijk groots te doen’, vertelt Antal van Beijsterveldt (29), één van de uitbaters.

Het terras van bar GLITCH. Eigen foto

Jacob Canisstraat

Mede-eigenaar Karl Kouki (32) vult aan, met een knipoog: ‘Zakelijk gezien is het inderdaad een spannende investering. Maar als je je droom kan verwezenlijken dan moet je er voor gaan ook. En het resultaat mag er zijn: we hebben iets unieks neergezet.’

Een eigen bar, waarvan Kouki en Van Beijsterveldt samen met Roelof Nuesink (32) en Robert Klumpenaar (29), de uitbaters zijn. De vier kennen elkaar van hun studietijd in Nijmegen, van de SSH&-panden aan de Jacob Canisstraat waar ze woonden. Tijdens één van de vele gangfeestjes in het pand ontstond het idee om een eigen bar te beginnen.

‘Iedereen heeft wel eens in een dronken bui tegen zijn vrienden geroepen dat ze samen een kroeg moeten beginnen’

‘Iedereen heeft tijdens zijn studie wel eens in een dronken bui tegen zijn vrienden geroepen dat ze samen een kroeg moeten beginnen’, zegt Kouki. Hij begint te lachen. ‘De meesten doen dat niet, heel verstandig. Maar wij hebben het mooi wél gedaan.’

Het duurde de nodige jaren voordat de droom ook werkelijkheid werd. De vier zijn al goed en wel afgestudeerd en hebben allemaal een eigen baan. De bar is dus een project dat ze ernaast doen. Bedrijfsleider Anne Kuip, de vriendin van Kouki, heeft de dagelijkse leiding in handen. De heren schieten zelf heel af en toe bij, maar alleen als het echt nodig is.

Eigen drank

De horecawereld is Kouki niet vreemd, enkele jaren terug werd hij bekend met KOEKIE, zijn eigen drank. Dat werd in korte tijd een groot succes: het drankje is door het hele land verkrijgbaar. Bij GLITCH staat er – vanzelfsprekend – ook een flesje achter de bar.

‘We worden geen party-bar’

‘We richten ons vooral op publiek dat lekker wil borrelen, maar niet meer tot laat de stad in wil daarna. Ongeveer 25-plus dus’, vertelt Van Beijsterveldt. ‘Denk aan mensen die net begonnen zijn met werken, of studenten aan het eind van hun studietijd bijvoorbeeld. Om 01.00 uur gaan we dicht, we worden geen party-bar.’

Kouki: ‘De menukaart is dan ook niet gericht op bier. We hebben wel verschillende biertjes, maar ook cocktails en wijnen. Gewoon echt een borrelzaak.’

Over de eerste weken zijn de uitbaters enthousiast. Kouki: ‘We hebben vorig weekend zelfs mensen moeten weigeren, omdat we vol zaten. En met het mooie weer in aantocht kunnen we ook het terras uitzetten, dan kunnen mensen lekker buiten in het zonnetje zitten.’

GLITCH is van woensdag tot en met zondag geopend. De openingstijdens verschillen per dag. Meer informatie is te vinden op de Instagrampagina van de bar. 

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!