Kikker in je bil! Wie heeft de beste 1 april-grap?

01 apr 2019

Het is 1 april en dus vliegen de grappen je vandaag om de oren. Ook op universiteiten, en zelfs in het gemeentehuis van Nijmegen, wordt er enthousiast aan meegedaan. Een selectie.

#1 Alle opleidingen Nederlands voortaan met numerus fixus

De opleidingen Nederlands aan universiteiten verkeren in zwaar weer. Wat doe je dan? Een numerus fixus instellen, natuurlijk! Online tijdschrift neerlandistiek.nl komt vandaag met de scoop dat een aanvraag hiervoor is overhandigd aan de minister. De anonieme woordvoerder die het besluit toelicht spreekt klare taal. ‘Onze managementafdelingen hebben een marketingonderzoek verricht, waaruit blijkt dat juist bij de opleidingen met een numerus fixus de collegebanken uitpuilen. Die kunnen de toestroom bijna niet aan. Dat willen wij bij neerlandistiek ook weer bereiken.’ Door een maximale instroom van zes studenten per opleiding, zou de totale groep toekomstige neerlandici perfect gespreid worden over het land.

#2 Oproep: bouw een McDonald’s University op de campus

De nieuwe Refter oogst sinds zijn opening veel complimenten. Maar de studentenvakbondsleden van AKKU zouden de vakbondsleden van AKKU niet zijn als ze er anders tegenaan keken. Want de prijzen rijzen de pan uit in het foodcourtrestaurant! 5 euro voor een cheeseburger (zonder friet en salade): dat is toch onbetaalbaar voor een armoedige student? Daarom roepen de studenten het college van bestuur op om een McDonald’s naar de campus te halen – past bovendien perfect in de trend van meer marktwerking en rendementsdenken op de universiteit. De petitie loopt nog geen storm en is bij het ter perse gaan van dit artikel één keer getekend.

#3 Blauwe Steen in Nijmeegse binnenstad slachtoffer van Operatie Steenbreek

Tegels eruit, plantjes erin. Dat is wat de campagne Operatie Steenbreek beoogt. Want dat is goed voor de waterafvoer – met minder ondergelopen straten als gevolg. Ook de gemeente Nijmegen draagt haar steentje bij. De historische Blauwe Steen – op het kruispunt waar de Burchtstraat over gaat in de Grote Markt – heeft plaats moeten maken voor een klein paarsblauw bloemenveldje. In totaal wil de gemeente 100.000 tegels en stenen in de stad vervangen voor groen. Waar de Blauwe Steen is gebleven, vermeldt het Facebookbericht van de gemeente niet.

1 reactie

  1. Ferdinand schreef op 1 april 2019 om 19:51

    Eerlijk, een McDonalds op de campus is zo’n slecht idee nog niet. Er is immers ook een Spar, dus waarom mogen andere marktpartijen niet?

    Misschien kunnen we gelijk een Hanburger van Krieken introduceren. Een burger met extra zure saus.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!