Kogel door de kerk voor Cultuurcentrum

04 mrt 2015

‘Er was al jaren een herkenbaar centrum voor sport, en eindelijk komt er nu zo’n plek op de campus voor cultuur.’ Elianne Keulemans, hoofd van het Soeterbeeck Programma, reageert verheugd op de toezegging voor de bouw van een nieuw cultuurcentrum in het Gymnasion.

Ook andere universiteiten realiseren  nieuwe cultuurcentra, zoals Rotterdam. / Foto: EUR / Michelle Muus
Ook andere universiteiten realiseren nieuwe cultuurcentra, zoals Rotterdam. / Foto: EUR / Michelle Muus

Het nieuwe cultuurcentrum wordt onderdeel van het Gymnasion, dat toch al wordt verbouwd vanwege de komst van de managementfaculteit. Over maximaal vier jaar, als de faculteit is verhuisd, zal op een herkenbare plek bij de entree van het gebouw een eigentijdse zaal worden gerealiseerd.

Details
De details van het centrum worden nog uitgewerkt, evenals de financiën die ermee gemoeid zijn. ‘Denk aan een multifunctionele zaal met een capaciteit van 200 bezoekers’, zegt Keulemans ‘Eindelijk krijgen we een zaal op de campus die voor iets anders wordt ingericht dan colleges.’ In de nieuwe zaal komen voorstellingen met theater, dans en gesproken woord. Of het centrum zal bestaan uit één dan wel twee zalen is nog onderwerp van studie. Ook zijn er plannen voor ruimtes voor verenigingen, vergaderingen en atelier- en repetitieruimtes.

Helemaal ideaal voor alle partijen zal ook het nieuwe Cultuurcentrum niet worden, zegt Keulemans. ‘Wij kunnen wel een zaal voor 600 mensen gebruiken, maar dat is niet realistisch.’ De bedoeling is om de zaal meerdere avonden per week te benutten, en voor de meeste voorstellingen is zo’n grote omvang niet nodig. Ook Cultuur op de Campus en verenigingen betrokken bij cultuur gaan de programmering verzorgen. ‘Het goede van zo’n zaal is dat alle partijen die met cultuur bezig zijn hierin samen komen’, zegt Keulemans. / Paul van den Broek

 

0 reacties

  1. Iris schreef op 5 maart 2015 om 18:54

    Kunnen studenten hier dan straks ook aan cultuur doen, zoals ze sporten kunnen op het sportcentrum? Dwz ook beeldend werken, al dan niet op amateurniveau? Of krijgen we alleen een podium om naar dingen te kijken? Dat kan al in de stad!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!