Kortsluiting op bovenste verdieping Erasmustoren: brandweer rukt groots uit

12 jul 2024

In de Erasmustoren is vanmiddag kortsluiting ontstaan door een lekkage. De brandweer rukte uit voorzorg met meerdere wagens uit, maar hoefde niet in actie te komen.

Op de bovenste etage van het Erasmusgebouw is vandaag, tegen het middaguur, kortsluiting ontstaan. Daardoor is het brandalarm in een deel van het gebouw afgegaan. De brandweer kwam met vijf wagens ter plaatse, waaronder een hoogwerker, maar hoefde geen vlammen te blussen.

Wel is de etage, waar de technische ruimte van het gebouw zit, gecontroleerd door de brandweer. ‘Daarbij bleek dat de kortsluiting mogelijk is ontstaan door een lekkage’, aldus de officier van dienst.

Standaardprocedure

Foto: Johannes Fiebig

Dat er ondanks dat er geen vuur was toch meerdere wagens ingezet werden, is standaardprocedure, legt de officier van dienst uit. ‘We nemen bij brandmeldingen in hoogbouw altijd het zekere voor het onzekere, zolang we niet weten wat er precies aan de hand is.’

De inzet leidde tot de nodige verwarring bij campusbezoekers. De bovenste etages van de toren werden ontruimd, maar beneden werd gewoon verder gewerkt. Medewerkers keken vanuit de onderste verdiepingen verbaasd naar buiten. Ook de bevoorrading van de Spar liep tijdens de brandweerinzet gewoon door.

Wat de gevolgen zijn van de lekkage, is op dit moment niet bekend. De woordvoering van de universiteit was vrijdag niet bereikbaar voor vragen.

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!