Laatste dag intromarkt geschrapt wegens onstuimig weer

24 aug 2020

De laatste dag van de intromarkt is afgelast. Reden: het gaat (te) hard waaien. Dinsdag zijn daarom ook alle eerstejaars welkom die eigenlijk op woensdag naar de markt in het Goffertpark zouden komen. Coronatechnisch is er geen bezwaar, zegt de organisatie.

De introductiemarkt van woensdag gaat niet door. Die dag wordt windkracht acht verwacht en daartegen zijn de kraampjes met tentdoek niet bestand.

De introgroepjes die woensdag langs de kraampjes zouden lopen (Rechten en Medische wetenschappen) mogen nu op dinsdag al naar het Goffertpark komen, tegelijk met de internationale studenten en de managementfaculteit.

Afstand houden

Die toename van het aantal bezoekers botst niet met de coronaregels, zegt een woordvoerder namens de organisatie. De markt is volgens hem zo ruim van opzet dat het nog altijd geen probleem is anderhalve meter afstand te houden. ‘We zullen wel wat meer rondrijden om in de gaten te houden dat iedereen zich daaraan houdt’, zegt hij. De gemeente Nijmegen is akkoord met de wijziging.

Burgemeester Bruls maakt een praatje met Carolus Magnus. Foto: Vox

De intromarkt begon afgelopen zondag in het Goffertpark. Eerdere jaren duurde de markt, waar studentenverenigingen en andere organisaties zich presenteren, slechts een dag. De locatie was Park Brakkenstein, vlak achter de Radboud Universiteit. Vanwege corona werd een alternatief plan bedacht: vier marktdagen waar telkens studenten van twee faculteiten mochten rondlopen (in een tijdslot). Het Goffertpark is vele malen groter dan Brakkenstein.

Volgens de organisatie blijven de start- en eindtijden op dinsdag gelijk. De markt opent om 15.00 uur en sluit om 20.00 uur. De weersvoorspellingen zijn ook voor deze derde dag van de markt niet best: er wordt wind en regen verwacht. Ook zondag en maandag waaide het al flink.

Burgemeester

Burgemeester Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad, kwam vanmiddag zelf een kijkje nemen op de intromarkt in het Goffertpark. Hij zei blij te zijn dat er toch nog een fysieke activiteit georganiseerd kon worden en was onder de indruk van het improvisatievermogen van de universiteit en alle verenigingen. ‘Ik had liever gezien dat alles gewoon doorgang had kunnen vinden, maar ik vind dit een mooi alternatief’, aldus Bruls.

De sportdag, die in verband met corona ook is verspreid over vier dagen, gaat woensdag wel door.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!