Het regent ook lintjes op de campus

24 apr 2015

Koningsdag staat voor de deur en dus was het vandaag weer tijd voor de jaarlijkse lintjesregen. Negen (oud-)medewerkers van de Radboud Universiteit werden gedecoreerd met een lintje.

Gusta Cirkel is zichtbaar blij met haar onderscheiding. Foto: Gerard Verschooten.
Gusta Cirkel is zichtbaar blij met haar onderscheiding. Foto: Gerard Verschooten.

 

Sophie Levie werd verrast door Eberhard van der Laan.

Drie Radboudianen kregen vanochtend (al dan niet digitaal) bezoek van burgemeester Bruls. Gusta Cirkel (directeur Facilitair Bedrijf) gaat nu door het leven als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Peter van de Kerkhof (hoogleraar Dermatologie) en Sijbrand de Jong (hoogleraar Experimentele natuurkunde) zijn Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. De Jong zat in Italië en kreeg de mooie woorden via Skype te horen.

De zes andere geridderden wonen elders in het land en kregen hun eigen burgervader over de vloer. Sophie Levie (hoogleraar Europese letterkunde) is voortaan Officier in de Orde van Oranje Nassau en werd vandaag gehuldigd in Amsterdam. Johan Thijssen (emeritus hoogleraar Medische ultra-geluidstechniek) en Marinel Gerritsen (emeritus hoogleraar Interculturele bedrijfscommunicatie) werden Officier in de Orde van Oranje Nassau.

Maurice Martens, de tweede van links, kreeg zijn lintje uit handen van Onno Hoes. Bètadecaan Stan Gielen, uiterst rechts, toastte mee.
Maurice Martens, tweede van links, kreeg zijn lintje uit handen van Onno Hoes. Bètadecaan Stan Gielen, uiterst rechts, toastte mee. Foto: Harry Heuts

Maurice Martens (voormalig managing director Institute for Water and Wetlands Research), Harry de Ridder (onderzoeker Centrum voor Mondiaal Onderwijs) en Anneke Assen (voormalig universitair docent Bestuurskunde) zijn nu Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Het verschil tussen de ordes? De Nederlandse Leeuw ontvang je vanwege verdiensten voor wetenschap en kunst, Oranje-Nassau voor verdiensten in de samenleving. /Tim van Ham

 

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!