Dossier

Longread: twintig jaar medezeggenschap

20 mrt 2015

Nijmegen doet het allemaal nét iets anders. Dit geldt ook voor de medezeggenschap. Vox maakte een longread over de ontwikkelingen rondom de medezeggenschap aan de Radboud Universiteit.

Foto: Dick van Aalst
Foto: Dick van Aalst

 

Een onafhankelijke commissie gaat het bestuur en medezeggenschap van de Universiteit van Amsterdam onderzoeken, zo bericht Folia. Ondertussen gaat de bezetting van het Maagdenhuis gewoon door. Ook in Nijmegen kan het beter, volgens de studenten van De Nieuwe Universiteit Nijmegen. Onder andere de 60/40-stemverhoudingen bij de facultaire medezeggenschapsraden wordt gehekeld.

Nijmegen vaart een eigen koers. Er is, in tegenstelling tot in Amsterdam, een goede relatie met het college van bestuur, zo liet USR-voorzitter Mark Vlek de Coningh weten. Daarnaast is het hier net allemaal iets anders geregeld omdat de Radboud Universiteit een ‘bijzondere universiteit’ is. Maar hoe zit het nou precies met onze medezeggenschap? Vox dook de archieven in en maakte een reconstructie van de totstandkoming van de Nijmeegse medezeggenschap.

De longread vind je hier.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!