Lopers onderweg naar Enschede

10 mei 2014

Vannacht, klokslag twaalf uur, klonk het startschot voor de Batavierenrace. 350 teams zijn op weg naar Enschede.

[slideshow_deploy id=’31618′]Bij de start was het droog, maar als de voorspellingen van Buienradar uitkomen, krijgen de lopers vooral overdag te maken met buien.

In zeven startgroepen vertrokken in totaal 350 teams richting de campus in Enschede. De laatste lopers passeerden om half twee de startstreep. De teams die door de organisatie als snelst worden ingeschat zaten in de vierde startgroep (kwart voor één).

Elf teams

Dit jaar vaardigden twaalf van de dertien universiteitssteden hun snelste lopers af voor een team in de universiteitscompetitie. Alleen de TU Delft kon dit jaar geen team op de been brengen. De Amsterdamse universiteiten UvA en VU lopen net als afgelopen jaren in een gecombineerde ploeg.

De universiteitscompetitie werd vorig jaar gewonnen door Nijmegen met ruim een kwartier voorsprong op Eindhoven. Wageningen werd derde. Het UT/Saxion-team eindigde als zesde, op een half uur van de winnaar.
De andere 339 teams strijden om de eer in het algemeen klassement. Aeolus verdedigt de zege van vorig jaar. Het team was zelfs sneller dan het universiteitsteam van Nijmegen en finishte tien minuten voor nummer twee S.N.O.T.
In het algemeen klassement doen dit jaar negen buitenlandse teams mee. Er komen onder andere ploegen uit Londen en Ljubljana. / UT Nieuws

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!