Loungeruimte UB krijgt opfrisbeurt

10 nov 2011

Studenten die denken dat het invullen van de studentenenquête geen zin heeft, hebben het mis. Naar aanleiding van opmerkingen in de enquête wordt de loungeruimte van de Universiteitsbibliotheek heringericht. Uiterlijk begin 2012 zal de fonkelnieuwe loungeruimte klaar zijn voor gebruik.

De huidige loungeEen dag lang effectief studeren in de UB vraagt om de nodige pauzes. Een goede lunch, even uitrusten en bijpraten met vrienden. Even ontsnappen aan de wetenschappelijke artikelen en de zwaarte van het schrijven van een scriptie. De loungeruimte op de eerste verdieping zou dé plek bij uitstek kunnen zijn om bij te komen.

Doorn in het oog
Maar het meubilair – of eigenlijk het gebrek aan meubilair – is studenten al jaren een doorn in het oog. Ook de student met de lege maag of de lekkere trek kan op dit moment niet in de UB terecht. Zodra de Refter en het Cultuurcafé sluiten, is de ploeterende student volledig aangewezen op zelf meegebrachte bammetjes.

Restyling
Dat gaat allemaal veranderen. De lounge krijgt binnenkort een broodnodige restyling. Hoofd gebruikersdiensten universiteitsbibliotheek Rufi Verstraaten vertelt: ‘We gaan het meubilair aangepasen. Er komen banken en er komt ook een broodjesautomaat.’ Verstraaten geeft aan dat de herinrichting plaatsvindt op verzoek van en in overleg met studenten.

Groepsplekken
Studenten hoeven het dus maar netjes te vragen en ze krijgen het? Volgens Verstraaten wordt zeker ingespeeld op de veranderende behoefte en wensen van de studenten. ‘Neem bijvoorbeeld de behoefte aan groepsplekken. Die was er tien jaar geleden nog nauwelijks. Omdat samenwerking tegenwoordig veel sterker in het onderwijs is gepositioneerd, zijn die groepsplekken nu essentieel.’ / Eva-Marijn de Vries

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!