Mario van Vliet volgt Paul Morshuis op binnen raad van toezicht

31 mei 2021

Mario van Vliet is het nieuwste lid van de raad van toezicht van de Radboud Universiteit. Hij zal plaatsnemen binnen de auditcommissie. De zoektocht naar een opvolger voor Jonathan Soeharno loopt nog. Ook voor voormalig vicevoorzitter van het college van bestuur Wilma de Koning is nog geen vervanger gevonden.

Van Vliet (1962) is de komende vier jaar lid van de raad van toezicht van de Radboud Universiteit. Dat staat te lezen op de website van Vanderkruijs, een Amsterdams headhunterkantoor waar de universiteit vaker beroep op doet bij de zoektocht naar kandidaten voor bestuurlijke topfuncties.

Mario van Vliet. Foto: RU

De raad van toezicht bestaat uit vijf leden die benoemd worden voor een periode van vier jaar. Zij houden zich onder andere bezig met de goedkeuring van de begroting, het jaarverslag, de jaarrekening en het strategisch plan van de Radboud Universiteit. Voorzitter van de raad van toezicht is Merel van Vroonhoven. Tot december 2020 was er één toezichthouder voor de Radboud Universiteit en het Radboudumc, sindsdien hebben beide organisaties elk een eigen raad van toezicht.

Van Vliet, van huis uit econometrist, is als hoogleraar Information & Technology verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Daarnaast is hij ook Chief Operations Officer bij Deloitte Global Consulting en lid van de raad van toezicht van JINC, een organisatie die zich inzet voor kansengelijkheid bij kinderen. Binnen de raad van toezicht zal Van Vliet zetelen in de Auditcommissie en de plaats innemen van Paul Morshuis. ‘Die vertrekt uit de raad zodra Van Vliet is ingewerkt’, zegt universiteitswoordvoerder Martijn Gerritsen.

Opvolging Soeharno

Daarnaast is de raad van toezicht op zoek naar een opvolger voor Jonathan Soeharno. Die stopte afgelopen maart, amper twee maanden na zijn benoeming als lid van de raad van toezicht, wegens ‘persoonlijke overwegingen’. Het nieuws kwam destijds als een grote verrassing voor de leden van de universitaire medezeggenschap, die hem voor deze functie hadden voorgedragen. De raad van toezicht en de medezeggenschap zijn bezig met de zoektocht naar een opvolger, aldus Gerritsen.

Een van de belangrijkste dossiers die op dit moment op het bord van de raad van toezicht liggen, is de zoektocht naar een opvolger voor Wilma de Koning in het college van bestuur. De vicevoorzitter nam eind april afscheid van de Radboud Universiteit. Uit de vacature, die nog steeds online staat op de website van Vanderkruijs, blijkt een sterke voorkeur voor opnieuw een vrouw.

Wanneer er nieuws komt over de opvolging van De Koning, kan Gerritsen op dit moment niet inschatten. ‘Dit soort dingen kost nu eenmaal tijd, soms meer dan je zou wensen’, aldus de woordvoerder.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!