Medewerker Radboud Universiteit besmet met corona

06 mrt 2020

Een universiteitsmedewerker is op vakantie besmet geraakt met het coronavirus en wordt ter plekke behandeld. Dat zegt een woordvoerder van de Radboud Universiteit.

De man was op vakantie in het buitenland en wordt ter plekke behandeld in zijn hotel. In welk land de man zich bevindt en bij welke afdeling hij werkt, wil de woordvoerder van de universiteit uit privacyoverwegingen niet zeggen. ‘De Radboud Universiteit houdt contact met hem en wenst hem beterschap’, staat te lezen in een bericht op Radboudnet.

De universiteit plaatste begin deze week een bericht met veelgestelde vragen over het coronavirus online. Medewerkers van de universiteit die naar ‘oranje gebied’ (regio naar waar niet-noodzakelijke reizen worden afgeraden, zoals Noord-Italië, red.), hebben daarvoor toestemming nodig van hun decaan of divisiedirecteur.

Radboudumc

In heel Nederland zijn op dit moment 128 mensen besmet met het coronavirus, waaronder vijf patiënten uit Gelderland. Ook in het Radboudumc is een vrouw met corona opgenomen. De vrouw, die recent in Noord-Italië op vakantie is geweest, meldde zich woensdagavond met klachten van het COVID-19-virus. Ze is in quarantaine geplaatst in het ziekenhuis.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!