Meelopen met Maud (4): Een heuvelachtige route met wederom ‘500 miles’

20 jul 2023

Radboudmedewerker Maud Ramakers loopt dit jaar voor het eerst de Nijmeegse Vierdaagse. Ze doet mee vanwege de persoonlijke uitdaging, maar vooral om geld op te halen voor onderzoek naar een zeldzame vorm van kanker. Voor Vox houdt ze deze week een dagboek bij. Vandaag deel IV: De Zevenheuvelenweg.

Zo moeilijk als het gisteren ging, zo gemakkelijk gaat het vandaag! Mentaal, althans. Fysiek zitten onze lichamen er al flink doorheen. Met 80 kilometer in de benen van de voorgaande dagen protesteren mijn voeten deze morgen (ik bedoel nacht, het was 03.30 uur) al bij het opstaan. Aan de start maak ik me een beetje zorgen. Ik loop niet erg soepeltjes, en ik moet vandaag die befaamde Zevenheuvelenweg op…

Marije en Maud (rechts) gooien de voeten even omhoog bij een pauze. Eigen foto

Gelukkig zijn mijn benen na een paar minuten goed warm en loop ik binnen no time weer als een zonnetje. We hebben weer een vroege start en dus kunnen we lekker doorlopen. Stukjes mooie natuur wisselen af met dorpen waar de sfeer er goed in zit. Helaas lezen toch niet genoeg mensen deze blog, want ik heb wederom 500 Miles eindeloos vaak voorbij horen komen. Maar vooruit, de toeschouwers zijn allemaal wel heel lief en enthousiast.

Onderweg kletsen we vaak even met andere wandelaars. Hoewel mijn voeten gedurende de dag toch steeds weer meer pijn beginnen te doen, maak ik me geen zorgen. Als je met anderen praat, blijkt dat iedereen om je heen pijn heeft. De een kan het alleen beter verbergen dan de ander.

‘Mijn pijn is heel normaal voor een derde dag, zo blijkt’

Zo’n gesprekje over elkaars pijntjes stelt dan plots weer helemaal gerust. Mijn pijn is heel normaal voor een derde dag, zo blijkt. De echte kunst van de Vierdaagse is gewoon plezier te hebben door de pijn heen.

We hebben vandaag ook weer veel support van vrienden en familie langs de kant gehad, en dat zijn echt de leuke lichtpuntjes. Moeders met bussen chips, vrienden met blikjes frisdrank. Het maakt de dag nog leuker! En die heuvels? Die vielen reuze mee, daar waren we zo overheen.

Nu er nog maar één dag voor de boeg is, is de druk wat van de ketel. Morgen zullen de voeten nóg meer pijn doen, maar het zal ook een ontzettend leuke dag worden. Ik kijk ernaar uit!

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

1 reactie

  1. Lien Foubert schreef op 20 juli 2023 om 19:28

    Laatste loodjes! Jullie doen het fantastisch!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!