Meeste introlopers zijn vrouw; 73 nationaliteiten vertegenwoordigd

18 aug 2024

Emma, Floor, Tom en Daan. Dat zijn de meest voorkomende namen onder de naar schatting 4.000 introlopers. Deelnemers aan de intro komen uit 73 verschillende landen en de Faculteit der Sociale Wetenschappen heeft de meeste deelnemers.

Met de inschrijvingen in het Radboud Sportcentrum gaat de introductie vandaag officieel van start. Maar wie zijn al die nieuwe eerstejaars? Enkele cijfers op een rij.

Het vrouwelijk geslacht is het sterkst vertegenwoordigd op de introductie: maar liefst 59,5 procent van de deelnemers zijn vrouw, tegenover 39 procent mannen en 1,5 procent x. Veruit de meest voorkomende naam van de introductie is Emma, met 32 keer. Verder zijn bij de vrouwen de namen Floor (26) en Lotte (23) het populairst. Bij mannen zijn dat Tom (19 keer), Daan (19) en Koen (16). De oudste deelnemer aan de intro is 35 jaar, de jongste 16.

In totaal zullen zo’n 4.000 deelnemers de introductie lopen. Dat zijn er iets minder dan vorig jaar, toen waren het er 4.300. Wellicht spelen teruglopende studentenaantallen hierin een rol. Circa 1.100 mentoren zullen de eerstejaars wegwijs maken in Nijmegen en aan de Radboud Universiteit.

Turkije en Polen

Op de introductie van de Radboud Universiteit zijn in totaal 73 nationaliteiten vertegenwoordigd. De meeste eerstejaars komen – na Nederland – uit Duitsland (106). Ook Spanje (40), Italië (29) en Hongarije (28) zijn goed vertegenwoordigd. Verder komen er ook meerdere studenten uit China (23), Polen en het Verenigd Koninkrijk (allebei 21), Griekenland (17) en België (15).

De faculteit der Sociale Wetenschappen telt de meeste introlopers. Daarna volgen de Faculteiten der Managementwetenschappen; Natuurwetenschappen, wiskunde en informatie; Medische Wetenschappen; Rechten en Letteren. De Faculteit der Filosofie, theologie en religiewetenschappen telt het minst aantal deelnemers.

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!