Dossier

Nieuw stelsel compensatie bestuurswerk jaar uitgesteld

16 mei 2011

De nieuwe regeling ter compensatie van bestuurswerk zal pas in september 2012 van kracht gaan. Bovendien blijft de periode dat studenten recht hebben op de compensatie gekoppeld aan de inschrijfduur aan de Radboud Universiteit, in plaats van inschrijfduur in het hoger onderwijs. Dat zegde rector Bas Kortmann gisteren toe aan de medezeggenschap.

StudentbestuurdersIn de nieuwe regeling veranderen de huidige bestuursmaanden in bestuursbeurzen, waarbij studenten beloond worden voor het behalen van studiepunten. Het nieuwe systeem kent een onvoorwaardelijk deel en een voorwaardelijk deel, gekoppeld aan behaalde studiepunten. De Universitaire Studentenraad (USR) had eerder al kanttekeningen geplaatst bij het nieuwe stelsel voor compensatie van bestuurswerk.
De USR is tegen koppeling aan de inschrijving in het hoger onderwijs, omdat uitgelote studenten en studenten met een functiebeperking, die zonder eigen keuze vertraging oplopen, dan worden benadeeld.

Instemming
Het was een van de opmerkingen op het nieuwe stelsel, die gisteren in het samenzijn met het college van bestuur werden behandeld. De studentenraad vroeg het college onder meer de regeling met een jaar uit te stellen. Studenten die zich reeds bereid hebben verklaard om volgend jaar een bestuursfunctie te vervullen, waren namelijk nog niet op de hoogte van het voorstel van het college van bestuur. Uiteindelijk kon rector Kortmann daarin meegaan. Ook zegde hij de koppeling aan de inschrijving aan de Radboud Universiteit toe.

Nieuw voorstel
Het college komt met een nieuw voorstel voor de regeling en die wordt nog voor de zomer ter instemming voorgelegd aan de medezeggenschapsraad. De studentenraad reageerde verheugd op de handreiking en wacht nu de aangepaste regeling af. USR-voorzitter Judith Rotink wilde nog geen voorspelling doen over al dan niet instemmen. /Tim de Hullu

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!