Nieuwe app koppelt studenten en verenigingen aan elkaar

28 aug 2021

Op een eenvoudige en laagdrempelige manier de Nijmeegse studentenvereniging vinden die bij je past. Dat is het idee van Clubsy, een app bedacht en ontworpen door oud-student Gideon Hoogeveen.

Kom je als eerstejaars aan in Nijmegen en wil je graag andere studenten ontmoeten maar weet je niet bij welke verenigingen je terechtkunt? Voor dat probleem bedacht oud-student Gideon Hoogeveen een oplossing: de app Clubsy.

Door de app te downloaden of naar clubsy.nl te gaan kunnen studenten een vereniging vinden die bij ze past. De app werkt met zoekfilters, maar je kan ook door een lijst scrollen met alle verenigingen die zich hebben aangemeld.

Dat zijn er momenteel 26: van de Nijmeegse Studenten Badminton Club en Studentenkoor Alphons Diepenbrock tot SoundLab Nijmegen, de studentenvereniging voor dj’s en producers. De nieuwste vereniging op Clubsy is The Guild, een Dungeons & Dragons bordspellenclub. Bij alle verenigingen staat informatie over de club, het aantal leden, de doelgroep, hoe je lid kan worden en hoeveel de contributie bedraagt.

Weerwolven

Hoogeveen kent zijn weg in het Nijmeegse verenigingsleven. In zijn studententijd zong hij bij Plica Vocalis en dat doet hij nog steeds bij Carmina Ludicra. Met de groep Weerwolven van Nijmegen, die hij zelf heeft opgericht, organiseert hij één of twee keer per maand Weerwolf- en andere spelavonden.

‘Vooral kleinere verenigingen weten studenten niet te vinden’

Toch miste de oud-student naar eigen zeggen altijd een mooi overzicht van alle Nijmeegse verenigingen. ‘Als je van tevoren al weet dat je gaat tennissen of handballen, dan kom je vanzelf wel bij de juiste vereniging uit. Maar als je geen idee hebt waar je naar op zoek bent, dan zal je heel wat clubs of verenigingen nooit vinden. Van de meeste kleine verenigingen, zoals onze Weerwolvenclub, weten studenten het bestaan niet af.’

50 bezoekers per dag

Dus ontwikkelde Hoogeveen Clubsy, een app die een beetje vergelijkbaar is met Meet-Up, maar dan gratis. Hoogeveen, die de app uit idealisme bouwde, hoopt dat op een mooie dag alle Nijmeegse clubs en verenigingen een eigen pagina zullen hebben. ‘Ik hoop dat het een laagdrempelige manier wordt voor nieuwe boeken- of kookclubs om leden te werven. Dat je er makkelijk mensen vindt die geïnteresseerd zijn in hetzelfde onderwerp, doel of activiteit.’

Op de introductiemarkt deelde Hoogeveen afgelopen maandag in zijn eentje 700 flyers uit. Ook maakte hij met alle standhouders een praatje. Met succes, zegt hij enkele dagen later. ‘Dagelijks zijn zo’n 50 bezoekers actief op Clubsy.’

Clubsy downloaden kan via deze link of surf naar clubsy.nl

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!