Nieuwe fabrieks-hotspot opent deuren

26 jan 2015

Na het succes van cultuurspinnerij de Vasim opent de volgende fabriekshal in Nijmegen haar deuren: vanaf april 2015 worden er evenementen, beurzen en dancefeesten georganiseerd in ‘De Kube’, de grote hal van het Honigcomplex.

Danceparty in De Vasim. Foto: creative commons, Merlijn Hoek
Danceparty in De Vasim. Foto: creative commons, Merlijn Hoek

De voormalige Honigfabriek en het omliggende terrein in Nijmegen-West zijn sinds twee jaar erg in trek bij mensen op zoek naar (urban) sporten, kunst en cultuur en evenementen. Je kunt er daarnaast eten en drinken, winkelen en muziek maken. Vanaf 18 april breidt dit terrein nog verder uit met de grote fabriekshal, goed voor 3.300 bezoekers. Je kunt er dan ook festivals en dancefeesten bezoeken.

Eric van de Pas van decorbouwbedrijf Layhgo is huurder van de grote hal en het aangrenzende buitenterrein van 4.800 vierkante meter. ‘Samen met de eigenaren Miquel Penso en Eric Sommerdijk verhuren wij de grote hal voor evenementen, maar we willen zelf ook evenementen organiseren’, aldus Van de Pas. Volgens de verhuurder kunnen er allerlei soorten evenementen plaatsvinden: van paardenbeurzen tot dancefeesten en videogame-evenementen.

Wordt De Kube een concurrent van de Vasim? Van de Pas zegt van niet: ‘Wij willen de activiteiten in de Vasim graag aanvullen, niet overnemen. De Kube is een grotere hal dan de Vasim en biedt daarom locatie voor grotere evenementen’. Wel is er interesse om de feesten van de Matrixx te gaan verzorgen nu de discotheek verkocht is. / Carlijn van der Plas

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!