Dossier

De Vrije Student verliest plek in studentenraad

02 jun 2017

De nieuwkomer voor de verkiezingen van de Universitaire Studentenraad, Faculteitsbelangen, is er niet in geslaagd een zetel te veroveren. Ook voor de De Vrije Student is de uitslag vanmiddag slecht nieuws: na twee jaar raadslidmaatschap komt de partij dit jaar tekort voor een zetel.

De acht te verdelen zetels worden door de ruim 7.000 kiezers dit jaar eerlijk verdeeld over de twee oudgediende fracties in de studentenraad. Zowel asap als AKKUraatd noteren vier zetels.

Fatbardha Selmani, lijsttrekker van AKKUraatd, viert de uitslag als een overwinning. ‘We gaan van drie naar vier zetels, het verschil met asap is verkleind en volgend jaar gaan we er wel overheen.’ De uitslag is volgens haar te lezen als een winst op de vertrouwde partijen. Studenten weten wat ze aan ons hebben, zegt Selmani. ‘Men kent ons en men vertrouwt ons.’

Groot verschil in opkomst

Vanmiddag zijn ook de uitslagen bekend gemaakt van de facultaire studentenraden en de opleidingscommissies. De opkomstverschillen binnen de campus zijn groot. Bij de medische faculteit bracht 40 procent van de studenten een stem uit, bij de kleinste faculteit Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen iets minder dan drie op de tien.

Ook bij de opleidingscommissies is de stemlust ongelijk verdeeld: opvallend is de bijna 60 procent opkomst voor tandheelkunde, tegenover 26 procent bij hekkensluiter bedrijfskunde. De echte winnaar voor de opkomsttrofee zijn de klassieke talen, met een opkomst van 72 procent. Overigens betreft het hier slechts 28 uitgebrachte stemmen.

2 reacties

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!