Nieuwe Vox: Happy 2051!

16 dec 2014

Waar George Orwell in 1948 speculeerde over 1984, fantaseert Vox op de drempel naar 2015 over het jaar 2051. De eindejaarsspecial ligt vanmiddag in de bakken op de campus.

Illustratie: Jeroen Murré
Illustratie: Jeroen Murré

Waar ben jij in 2051? Hoe uitgeput is de aarde tegen die tijd? Wonen we op Mars? In de eindejaars-Vox die vandaag in de bakken ligt, speculeert de redactie over de toekomst.

Wetenschappers reageren op het doembeeld dat de film Interstellar schetst. ‘Er is genoeg intellect te mobiliseren om dit gevecht te kunnen winnen’, zegt filosoof Hub Zwart. Antropologiestudent Wim Dijkshoorn verheugt zich op de verhuizing naar een andere planeet en beschrijft vast een dag uit zijn leven op Mars in 2051. Hij gaf zich op voor het project Mars One (pioniers stichten een kolonie) en hoopt op een enkeltje rode planeet.

Redacteur Mathijs Noij reisde naar Noorwegen voor een artikel over het leenstelsel dat daar al lang gemeengoed is. ‘Ik zie het als een privilege dat ik geld kan lenen en me hierop kan focussen’, aldus een Noorse student. Hoofdredacteur Annemarie Haverkamp logeerde in het klooster Berchmanianum voor een reportage over de bejaarde jezuïeten voor wie de toekomst nog maar heel even duurt. Student en medewerker Jorg Leijten liet paragnosten vooruitblikken op zijn leven in 2051.

Maar misschien wel de belangrijkste vraag waarop Vox in deze special een antwoord op probeert te geven is deze: bestaat België nog over 37 jaar? / Redactie Vox

De Vox over 2051 ligt vanmiddag in de bakken. Lees ‘m hier online.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!